Cum a încercat să scape şoferului unui BMW după ce a refuzat să sufle în etilotest

joi, 30 septembrie 2021, 01:50
2 MIN
 Cum a încercat să scape şoferului unui BMW după ce a refuzat să sufle în etilotest

Un ieşean ar putea ajunge la închisoare după ce şi-a imaginat că unui şofer de BMW îi este îngăduit orice. Prins băut la volan şi refuzând să se lase testat în vederea determinării alcoolemiei, şoferul nici măcar nu şi-a recunoscut formal vina, pentru a beneficia de o sentinţă mai uşoară.

Incidentul s-a petrecut în seara zilei de 7 martie a anului trecut, în zona Podul de Piatră. Aflaţi în parcarea din spatele complexului comercial, doi poliţişti ai Secţiei 3 au oprit un BMW X3 ce se îndrepta spre bulevardul Nicolae Iorga. Şoferul s-a dat jos cu dificultate din autoturism, menţinându-şi cu greu echilibrul şi evitând contactul vizual cu poliţiştii.

A mărturisit poliţiştilor că băuse 8 sticle a câte 500 ml de bere şi se urcase la volan deşi avea permisul anulat şi era deja inculpat într-un alt dosar penal privitor la conducerea sub influenţa alcoolului. În plus, el se afla deja în cursul termenului de supraveghere dispus în cazul unei pedepse de 1 an şi 3 luni de închisoare cu amânare, tot pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Bărbatul a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest, precum şi recoltării mostrelor de sânge, semnând procesul verbal în dreptul acestei menţiuni. Ulterior, avea să declare că doar se deplasase la vehicul pentru a-şi lua telefonul mobil din interior. În cursul judecăţii, apărătorul lui Vlad Biţă a precizat că acesta nu solicită aplicarea procedurii recunoaşterii învinuirii şi contestă declaraţiile martorilor. Reaudierea acestora nu a schimbat însă nimic din filmul evenimentelor, aşa cum fusese consemnat în rechizitoriu. Practic, singurele elemente care au cântărit în favoarea sa au fost vârsta de doar 32 de ani, faptul că era integrat social şi tatăl a doi copii minori.

Magistraţii Judecătoriei l-au condamnat pe Biţă la un an de închisoare pentru conducere fără permis şi la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru refuz de prelevare a probelor biologice. A fost revocată amânarea pedepsei anterioare, rezultând o pedeapsă finală de 2 ani şi 3 luni de închisoare, cu executarea în regim de detenţie. Sentinţa Judecătoriei va fi supusă controlului Curţii de Apel, pe rolul căreia cazul a intrat ieri. 

Comentarii