Cum să combaţi răutăţile politice cu un Frydog de la FoodCourt?

sâmbătă, 17 septembrie 2022, 01:50
3 MIN
 Cum să combaţi răutăţile politice cu un Frydog de la FoodCourt?

Chiar aşa, stimaţi telespectatori: dacă tot e uichend răcoros de toamnă astăzi, haideţi să răspundem şi la o întrebare mai de sală. Cum ar fi, de-un par egzamplu, dacă poţi au ba combate zvonurile răutăcioase aruncate pe piaţă de duşmanii politici, fie ei din interior sau din afară, cu un banal Frydog de la Food Court-ul din Palas ori de altundeva? 

Nu vă grăbiţi să spuneţi nu, sau că nu ai cum, că nu e logic, nu are legătură cauzală etc. Grijă mare, căci astfel va trebui să îi contraziceţi taman de ditamai vicele de la judeţ şi ditamai vicele de la premărie, liberalii Dangă şi Juravle.

Cel puţin din ce se mai vorbeşte prin cotloanele politichiei de Bahlui, cică acea postare banală pusă acolo, despre care mulţi s-au scărpinat în barbă neştiind de un’s-o apuce, ar fi avut o ţintă mai interesantă decât publicul larg de gură cască de pe Facebook, care dă like omului doar uitându-se la cartofii prăjiţi din cornet, nu la faţa lui sau, şi mai culmea, la ce a scris.

Ei bine, zic bârfitorii din preajma celor doi că ieşirea cu pricina la cină la Palas ar fi vrut să arate că între ei doi, amici vechi de altfel, nu există niciun fel de coterie, aşa cum umblă vorba de ceva vreme. Vorbă care ar zice că primul ar vrea să tragă sfori şi curmeie ca să fie el candidatul liberal la premărie, nu celălalt care e deja vice acolo. Totul, fireşte, în contextul în care Chirica nu va mai avea loc, zice-se, pe spezele PNL din pricina dosarelor lui. Haide, dom’le, chiar aşa să judecaţi voi doi amici vechi încă de pe vremea lipitului de afişe? Chiar nu se poate aşa ceva, exclus, Doamne-fereşte…

Cei trei iepuri mari şi graşi ai şefului de la partidoiul ieşean

Vă povesteam ieri despre zvonurile care tropăie în ultima vreme prin politichia locală vizavi de unele demersuri făcute de nea Măricel de la partidoi pentru a-l aduce pe premarele actual înapoi la bază, ca să-l aibă candidat în 2024.

Ei bine, poate v-ar părea hazardată varianta, dar aceleaşi guri rele spun că nea Măricel, dacă i-ar ieşi o astfel de combinaţie, ar împuşca doi, dacă nu chiar trei iepuri deodată. Primul ar fi acela că se va putea bate cu pumnul în piept, şi va putea cere mai mult la Bucureşti pentru el şi Iaşi, dacă va scoate primar aicea. Al doilea iepure, muult mai mare şi mai gras, ar fi durerea aia veche a lui nea Măricel, cu un teren din zona gării pe care nu-l poate valorifica imobiliar fără ajutorul neprecupeţit al premarelui, amicii ştiu ei de ce. Al treilea iepure? Vă spune ceva de candidatura la şefia Consiliului Judeţean? Ei, dar no haidaţi pe ăsta să-l facem cu măsline, la tavă: ce ziceţi?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii