Cum te poţi înrola în Legiunea Străină – unitatea de elită a Armatei Franceze (VIDEO)

marți, 20 iunie 2023, 12:39
1 MIN
 Cum te poţi înrola în Legiunea Străină – unitatea de elită a Armatei Franceze (VIDEO)

Legiunea Străină, unitatea de elită a Armatei Franceze, a rămas întotdeauna o sursă de fascinaţie pentru oameni dornici de adrenalină. Cetăţeni străini din diverse colţuri ale lumii sunt atraşi de această instituţie şi de statutul pe care ţi-l conferă. De-a lungul istoriei, Legiunea Străină a stârnit interesul şi curiozitatea publicului. 

Ideea de a te înrola în armata unei alte ţări poate părea ciudată pentru mulţi oameni. Există o perioadă în care Legiunea Străină a fost asociată cu indivizii aflaţi în conflict cu legea, deşi această percepţie nu mai este valabilă în prezent. Înfiinţată la data de 9 martie 1831 prin decretul emis de regele Ludovic-Filip al Franţei, Legiunea Străină a fost creată special pentru voluntarii străini care, după Revoluţia franceză din iulie 1830, nu mai aveau dreptul să se înroleze în armata franceză.

În prezent, cetăţenii francezi au posibilitatea să se alăture Legiunii Străine, însă aceasta implică renunţarea efectivă la nume şi la cetăţenie. Astfel, francezii care se înrolează în Legiune sunt înregistraţi sub un nume fictiv în baza de date a unităţii şi primesc o altă cetăţenie, de obicei dintr-o ţară francofonă. Procesul de recrutare şi selecţie în cadrul Legiunii Străine are o durată cuprinsă între 2 şi 5 săptămâni, fiind adaptat în funcţie de fiecare candidat în parte. Pentru a participa la acest proces, este obligatoriu să te prezinţi la unul dintre sediile Legiunii, cel mai important şi mai mare fiind situat la Aubagne.

Vezi mai multe detalii pe newsweek.ro

Comentarii