Cum va fi vremea în Moldova în primele două săptămâni de vară

luni, 31 mai 2021, 14:03
1 MIN
 Cum va fi vremea în Moldova în primele două săptămâni de vară

Un regim termic răcoros va caracteriza zilele de 31 mai şi 1 iunie, iar începând din 2 iunie temperaturile medii vor fi în creştere, însă probabilitatea de apariţie a ploilor pe arii extinse va continua să rămână ridicată pe parcursul următoarelor două săptămâni (31 mai – 13 iunie), în majoritatea regiunilor, arată prognoza de specialitate, publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În regiunea Moldovei, până în data de 3 iunie, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit, în special în cursul zilelor când se vor înregistra valori maxime în medie cuprinse între 15 şi 18 grade, iar pe timpul nopţilor media minimelor va fi de 8 – 9 grade. După această dată, valorile termice vor fi în creştere uşoară şi treptată, astfel încât la sfârşitul primei săptămâni vor ajunge la medii diurne de 20 – 22 de grade şi de 10 – 11 grade, la cele nocturne.

Cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de un regim termic apropiat de normal, maxime în medie de 23 – 25 de grade şi minime medii de 12 – 13 grade. Intervale de timp cu fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala mai frecvent în primele trei zile ale intervalului, când local se vor cumula şi cantităţi de apă mai însemnate. Averse, în general slabe cantitativ, vor apărea cu caracter temporar şi pe spaţii mai mici şi în restul perioadei de referinţă.

Comentarii