Cum vor arăta blocurile de lângă fosta casă de oaspeţi a lui Ceauşescu

vineri, 12 ianuarie 2018, 02:50
2 MIN
 Cum vor arăta blocurile de lângă fosta casă de oaspeţi a lui Ceauşescu

Proiectul imobiliar de la fosta casă de oaspeţi a lui Nicolae Ceauşescu a primit undă verde din partea Comisiei de urbanism a Consiliului Local (CL). Iniţial, proiectul a fost contestat de vecini, dar iniţiatorul planului urbanistic a modificat regimul de înălţime al viitoarelor blocuri de locuinţe. Firma Zhouning Shengde Stone SRL propune construirea a zece imobile pe o suprafaţă de 10.000 mp. 

Două blocuri, care vor fi ridicate la şos. Bucium, vor avea câte patru etaje, în timp ce în spatele acestora vor fi imobile cu trei etaje sau cu un etaj şi mansardă. La limita proprietăţii, spre zona de vile, va fi ridicat un imobil cu parter. Anterior, toate blocurile erau prevăzute cu trei etaje pe întreaga suprafaţă. În apropierea acestui proiect, spre cartierul I.C. Brătianu, tot la şos. Bucium, dar pe partea cealaltă a străzii, Comisia de urbanism a aprobat construirea unei baze de producţie. Proiectul aparţine firmei According Grup SRL care are în proprietate o suprafaţă de 5.000 mp. Comisia şi-a dat acordul pentru o clădire cu demisol, parter şi două etaje care va mai adăposti spaţii de birouri şi spaţii de depozitare. Iniţial, în 2007, firma propusese amenajarea în zonă a unei săli de sport cu piscină şi restaurant.

Un proiect care a trecut de mai multe ori pe masa consilierilor locali este cel propus de Techno Fusion SRL în CUG, vizavi de fostul sediu administrativ al Fortus. Firma are în plan construirea unui bloc cu două niveluri subterane, demisol, parter şi 11 etaje. Societatea deţine 1.222 mp şi, de data aceasta, a primit undă verde de la Comisia urbanism. Nu în ultimul rând, un alt bloc înalt (două niveluri subterane, parter, mezanin şi 10 etaje) a fost aprobat pe str. Oancea nr. 22, unde iniţiatorul planului urbanistic (Art Residence Development SRL) are o suprafaţă de 2.643 mp.

În aceeaşi şedinţă în care au fost dezbătute proiectele de mai sus au mai fost aprobate un bloc cu trei etaje pe str. Vasile Urechia şi o sală de sport la Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu“ . Alte două planuri urbanistice (extindere Hotel Ramada şi construirea unui bloc pe o suprafaţă de 440 mp pe std. Adunaţi) au fost amânate pentru o şedinţă viitoare, consilierii solicitând unele completări la documentaţie. În cazul primul proiect, Comisia a cerut un punct de vedere de la serviciul juridic, în timp ce cealaltă iniţiativă are probleme în ceea priveşte asigurarea locurilor de parcare.

 

 

 

Comentarii