Dăncilă i-ar fi promis lui Timmermans nu va adopta mâine Ordonanța de urgență pentru modificarea codurilor penale

joi, 28 martie 2019, 17:41
2 MIN
 Dăncilă i-ar fi promis lui Timmermans nu va adopta mâine Ordonanța de urgență pentru modificarea codurilor penale

Premierul Viorica Dăncilă i-ar fi promis prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans că Guvernul nu va adopta mâine Ordonanța de urgență pentru modificarea codurilor penale, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale.

Conform surselor citate, premierul Dăncilă și prim-vicepreședintele Comisiei Europene au discutat prin video-conferință, joi, despre ordonanțele de urgență pregătite de Ministerul Justiției privind modificarea Codurile penale și posibilitatea contestării deciziilor definitive pronunțate de completurile de 5 judecători ale instanței supreme.

Premierul Dăncilă i-ar fi promis oficialului european că Guvernul nu va adopta mâine OUG pe Codurile penale și că va continua lucrul echipelor de experți.

Ședința de guvern este programată vineri, la ora 8.00.

Surse oficiale declarau miercuri pentru HotNews.ro că Guvernul ar fi încercat să obțină un acord al oficialilor de la Bruxelles asupra ordonanțelor de urgență pregătite de Ministerul Justiției, însă echipa de experți a Comisiei Europene consideră că modificările nu ar respecta recomandările transmise în repetate rânduri de CE, Comisia de la Veneția și GRECO.

Frans Timmermans a transmis repetat apelul Comisiei Europene către autoritățile române de a respecta recomandările Comisiei, ale Comisiei de la Veneția și GRECO.

În urmă cu două săptămâni, premierul Viorica Dăncilă şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au stabilit un plan de lucru al experţilor români şi europeni, pentru a găsi soluţii de punere în aplicare a recomandărilor MCV.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene declara că nu a remarcat progrese de la publicarea raportului MCV privind România şi că i-a înmânat premierului un document cu măsuri și îşi doreşte ca experţii Comisiei Europene şi reprezentanţii Guvernului să discute despre punctele care trebuie soluţionate.

Comentarii