De ce nu se semnează contractul pentru corvete: premierul Orban vrea, ministrul Apărării – nu încă

vineri, 23 octombrie 2020, 09:12
1 MIN
 De ce nu se semnează contractul pentru corvete: premierul Orban vrea, ministrul Apărării – nu încă

Ministerul Apărării Naționale tergiversează semnarea contractului de 1,6 miliarde euro cu firma franceză Naval Group, cea care a câștigat licitația internațională pentru construcția celor patru corvete militare. Explicația ministrului Nicolae Ciucă: există încă procese pe rol.

Ministrul Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a anunțat că nu va semna contractul până când nu se vor finaliza toate procesele deschise de compania Damen, unul dintre participanții la licitație. Pe rolul instanțelor se află trei procese deschide de Damen, însă doar unul mai are legătură directă cu licitația adjudecată de francezi.

Întâmplător sau nu, olandezii de la Damen au decis în primăvara acestui an să-l numească în funcția de director general al Damen România pe generalul Gheorghe Savu, fostul șef al Direcției de Informații a Armatei și prieten cu ministru Nicolae Ciucă.

În schimb, premierul Ludovic Orban a criticat public acțiunile deschise în instanță de compania Damen, pe care le consideră „o hărțuire greu de acceptat”. Mai mult, premierul a spus că procesul principal – contestația împotriva deciziei de adjudecare a contractului către consorțiul Naval Group & Șantierul Naval Constanța – a fost tranșat în favoarea Naval Group.

Continuarea, pe newsweek.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii