De unde avea pistolarul din Bivolari armă letală de calibrul 9 mm

sâmbătă, 29 iunie 2019, 01:57
2 MIN
 De unde avea pistolarul din Bivolari armă letală de calibrul 9 mm

Autorităţile din Iaşi, poliţişti şi scafandri ai ISU, au căutat arma în Prut, însă fără sorţi de izbândă.

Autorităţile ieşene încearcă de câteva zile să identifice arma cu care individul din Bivolari, arestat zilele trecute, a împuşcat două persoane. Florin Chiriac se află în arest preventiv de patru zile, însă arma pe care acesta a folosit-o pentru a împuşca cele două victime nu a fost încă identificată. Arma a fost căutată atât de poliţişti, cât şi de scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă în albia râului Prut.

„Individul deţinea un pistol cu muniţie letală, de calibrul 9 mm, marcă necunoscută, ce a fost cumpărat în anul 2017 de la un cetăţean din Republica Moldova“, ne-a precizat o sursă apropiată investigaţiei.

Florin Chiriac ar fi aruncat arma în râul Prut în noaptea de 23 spre 24 iunie, după ce a tras cu ea trei focuri, două dintre acestea rănind două persoane. Unul dintre cei răniţi, un bărbat de 50 de ani, este tatăl unei tinere cu care Chiriac a avut o relaţie de iubire.

A doua victimă, ce a fost împuşcată în picior, se numeşte Andrei Onofrei, între acesta şi Chiriac existând un conflict mai vechi, amândoi fiind judecaţi într-un dosar de contrabandă de ţigări. În acest dosar, Florin Chiriac a fost condamnat la 6 ani şi 2 luni de închisoare cu executare, el fiind găsit vinovat de contrabandă, dar şi de dare de mită. Condamnat în acest dosar a fost şi Marian Chirilă Plugaru – un interlop cunoscut în Iaşi, care este dat în urmărire internaţională şi care ar fi încarcerat într-o puşcărie din Republica Moldova.

Comentarii