Acţiune coordonată de Episcopia Romano-Catolică din Iaşi

De ziua lui, Papa Francisc donează prin intermediul Iaşului ventilatoare pulmonare

vineri, 24 aprilie 2020, 01:56
2 MIN
 De ziua lui, Papa Francisc donează prin intermediul Iaşului ventilatoare pulmonare

Cinci ventilatoare pulmonare vor ajunge în România, în zona Sucevei, ca donaţie de la Papa Francisc, într-o acţiune ce va fi coordonată de către Episcopia Romano-Catolică din Iaşi. Papa Francisc a celebrat ieri ziua onomasticii sale – primind la botez şi numele Jorge (Gheorghe).

Platforma Vaticannews şi Episcopia Romano-Catolică din Iaşi au anunţat că alături de cele cinci ventilatoare pulmonare vor fi transmise şi 200 de combinezoane, 900 de măşti FFP2 şi 5.000 de măşti sanitare.

„Aceste ventilatoare medicale pleacă acum spre România ca un semn, o îmbrăţişare din partea Sfântului Părinte în această situaţie dificilă pentru lumea întreagă. Sfântul Părinte transmite acest mesaj cald, puternic chiar în ziua onomasticii sale. Un semn foarte frumos care vine într-o zi specială, o zi în care, iată, Sfântul Părinte nu primeşte, ci face cadouri pentru ceilalţi“, a declarat cardinalul Kondrad Krajewski la încărcarea echipamentelor în avion.

Acestea vor zbura întâi spre Milano pentru ca, de acolo, cu sprijinul ambasadorului României în Italia, George Bologan, să ajungă sâmbătă la Bucureşti, iar de acolo destinatarul oficial – episcopul de Iaşi Iosif Păuleţ va asigura ca materialele să fie preluate şi înmânate beneficiarului final – autorităţile sanitare din Suceava.

Totodată, papa Francisc transmite direcţiunii spitalului, personalului medical şi în special bolnavilor o binecuvântare prin intermediul episcopului diecezei de Iaşi.

„În fine, de semnalat o coincidenţă fericită, dacă se poate spune fericită într-un context mai degrabă dramatic, coincidenţă care încununează simbolic apropierea umană şi solidaritatea concretă în faţa unei pandemii necruţătoare. Echipamentul medical trimis de papa Francisc în România ajunge în ţară cu avionul care sâmbătă va aduce acasă echipa de unsprezece medici şi şase asistenţi români, trimisă pe 7 aprilie de Guvernul României la spitalul din Lecco (Milano), în epicentrul italian al pandemiei, pentru a lucra alături de Italia în ceasul cel mai greu al bătăliei cu noul Coronavirus“, se precizează pe platforma vaticannews.ro.

Comentarii