Degringolada sportului din Iaşi: Preşedintele CS Politehnica, Vasile Manole, vrea să dea Primăria în judecată!

miercuri, 07 martie 2018, 20:00
3 MIN
 Degringolada sportului din Iaşi: Preşedintele CS Politehnica, Vasile Manole, vrea să dea Primăria în judecată!

 

Din cauza neonorării promisiunilor de finanţare  a echipelor, clubul a ajuns pe mâna executorilor

 “Ziarul de Iaşi” v-a ţinut la curent cu problemele uriaşe generate la CSM Politehnica şi la CS Politehnica de neonorarea promisiunilor Primăriei Iaşi în privinţa finanţării echipelor sportive locale. Dacă echipa de fotbal se mai târâie, banii din drepturile TV care vor fi încasaţi luna aceasta urmând a acoperi o parte din restanţe, iar  necazurile grave urmând să apară apoi, la CS Politehnica s-a deschis cutia Pandorei. După echipa de rugby, ieri s-a retras din prima ligă şi echipa de handbal! Iar problemele nu se vor opri aici, prefigurându-se, în scurt timp, un război intern în care Primăria s-ar putea trezi că va fi acţionată în judecată!

Handbalistul Cosmin Capotă, care a plecat în iarnă de la Iaşi după ce nu a fost plătit mai multe luni, a câştigat procesul intentat clubului în instanţele sportive, CS Politehnica fiind obligat să-i plătească jucătorului peste 9 000 de euro. Informaţia a fost recunoscută de preşedintele clubului ieşean, Vasile Manole, care a anunţat că nu are de unde să-i dea banii lui Capotă: “Toate contractele semnate cu jucătorii de rugby, handbal şi baschet ai clubului s-au bazat pe promisiunile de finanţare primite din partea Primăriei. Cum finanţarea nu a fost realizată, nu am avut de unde să-i plătim. Am fost acţionaţi în judecată de mai mulţi sportivi, Capotă este primul care a câştigat un proces cu clubul. Vor urma, cu siguranţă, şi alte procese pe care le vom pierde. Bani nu avem în club, aşa că ajungem la mâna executorilor. Cum vor apărea bani în cont, ne vor fi luaţi imediat. Asta va genera, pe lângă desfiinţarea echipelor, şi plecarea sportivilor de top, Dragomir Iordache, Vlad Simionescu sau Mircea Croitoru”.

Pentru a nu avea probleme şi mai grave, Manole ia în calcul acţionarea în judecată a Primăriei şi a Fundaţiei Sportului Ieşean: “Singura măsură de protejare a clubului ar fi să ne îndreptăm în instanţă către cei care au promis finanţarea, Primăria şi Fundaţia Sportului Ieşean. Pe lângă discuţii purtate cu reprezentanţii acestora, am trimis opt adrese oficiale, în care am tras semnale de alarmă în legătură cu problemele existente la club. Sper ca măcar în ultimul ceas să se găsească o soluţie pentru stingerea litigiilor cu sportivii, mai ales că preşedintele Fundaţiei Sportului Ieşean, domnul Lucian Popescu, a spus clar că finanţarea sportului local se poate face în continuare prin Fundaţie”.

Reamintim, în 2017 Primăria Iaşi a sprijinit sportul ieşean, prin Fundaţia Sportului Ieşean, cu 11,4 milioane lei, neonorându-şi însă promisiunile făcute în ultima parte a anului. În plus, Chirica a anunţat că în acest an nu poate finanţa sportul din cauza vidului legislativ. Spusele primarului au fost contrazise de Lucian Popescu, preşedintele FSI. La această oră, rugbiul şi handbalul au murit, fotbaliştii de la CSM Poli au retribuţii neplătite de două luni şi jumătate, iar baschetbaliştii de cinci luni.

Ieri, Primăria a reacţionat printr-un comunicat în care semnala că echipa de fotbal caută parteneri şi îi îndemna pe cei interesaţi să se adreseze clubului din Copou.  Ţara arde şi baba se piaptănă…

 

 

Comentarii