Derby judeţean pe sintetic

miercuri, 02 februarie 2022, 02:43
3 MIN
 Derby judeţean pe sintetic

 

Astăzi, de la ora 12:00, pe Stadionul “Tineretului”, Politehnica Iaşi – Ştiinţa Miroslava (foto:www.politehnicaiasi.ro)

Poli Iaşi va susţine astăzi al treilea meci amical al anului. Echipa care activează în liga secundă se va confrunta cu Ştiinţa Miroslava, formaţie care se situează pe locul VII în Seria I a Ligii a III-a de fotbal, care conţine zece echipe. Confruntarea se va derula pe terenul sintetic al Stadionului “Tineretului”, cu începere de la ora 12:00. Oaspeţii, care au renunţat, surprinzător, la finalul lunii septembrie, la un antrenor trecut prin prima ligă, Cristi Popovici, preferând să mizeze până la finalul lui 2021 doar pe preparatorul fizic Denis Creţu, au mutat luna trecută pe banca tehnică. Antrenor principal a fost numit Daniel Stoica, care nu are încă licenţa A, el antrenând până acum, printre altele, pe Bucovina Rădăuţi şi Şomuz Fălticeni.

La Poli este aşteptat debutul mijlocaşului luxemburghez Belmin Muratovic, coordonatorul de joc adus de la Progres Niederkorn (Luxemburg I), care a fost legitimat vineri şi o nouă prezenţă a transferurilor iernii, Christ Kouadio (23 de ani – Kokkolan, Finlanda II) şi Mîhailo Plohotniuk (23 de ani – Ingulets Petrov,e Ucraina I). Sugestiv pentru modul de lucru din Copou este că transferul ultimului a fost prezentat de club abia luni. Adică la patru-cinci zile după ce achiziţionarea ucraineanului fusese anunţată de trei ori, pe pagina de facebook a vicepreşedintelui clubului, Dan Cojocaru, fotografia cu acesta, jucătorul şi impresarul lui, fiind făcută în pizzeria oficialului Politehnicii.

Totodată, nu este exclusă testarea altor jucători, în afară de stoperul Gal (Gloria Bistriţa, Liga a III-a) şi atacantul Frick (Evancon, Italia IV). În probe este şi un mijlocaş de bandă belgian, Tarik Tarcan (24 ani), care a evoluat ultima dată la Sporting Hasselt (Belgia, Liga a IV-a), după ce s-a format la Westerlo şi Saint Trond şi a trecut pe la Hoogstraten. Iaşul caută însă şi alte soluţii pentru acoperirea postului pe care joacă Tarcan, care are şanse infime de a fi legitimat.

Reamintim, Politehnica a trecut în precedentele dispute de verificare de echipa de juniori a clubului, cu 8-0, şi de CSM Paşcani (ultimul loc în Seria I a Ligii a III-a), cu 5-0. În această săptămână, Poli va mai susţine încă un test, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Bucovina Rădăuţi.

Apoi, programul iernii mai cuprinde pentru trupa pregătită de Costel Enache alte patru “amicale”: pe 11, cu Foresta Suceava (Liga a III-a), pe 15, cu naţionala de juniori sub 19 ani a României, pe 16, cu FC Buzău (Liga a II-a) şi pe 18, cu Petrolul Ploieşti (Liga a II-a). Ultimele trei dispute vor avea loc în perioada cantonamentului pe care trupa din Copou îl va efectua în perioada 13-18 februarie, la o bază a Federaţiei Române de Fotbal situată la Buftea.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii