Doi frăţiori singuri, de 1 şi de 3 ani, au ars în casă din cauza jarului sărit din sobă

miercuri, 31 ianuarie 2018, 02:50
2 MIN
 Doi frăţiori singuri, de 1 şi de 3 ani, au ars în casă din cauza jarului sărit din sobă

Fetiţa de un an şi 4 luni a ajuns la Spitalul de Copii din Iaşi, iar frăţiorul ei, în stare mult mai gravă, la spitalul similar din Bucureşti.

O fetiţă de un an şi patru luni se află internată la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi cu arsuri pe 12% din suprafaţa corporală după ce mai multe obiecte textile din casă au luat foc din cauza jarului care a căzut peste ele. Atunci când focul a cuprins camera, aceasta se afla acasă împreună cu fratele său mai mare, în vârstă de 3 ani, părinţii fiind plecaţi de acasă pentru câteva momente.

Vecinii au fost cei care au văzut fumul şi au intrat în casă ca să îi scoată pe cei mici, reuşind să îi salveze. Nefericitul incident a avut loc într-un sat din judeţul Vas­lui, în cursul serii de luni. Fetiţa a ajuns seara în jurul orei 18 la unitatea medicală din Iaşi, intervenindu-se de ur­genţă pentru salvarea sa.

„Aceasta prezenta arsuri de gradul I, II şi III la nivelul ante­braţelor, parcelar, adică nu peste tot, la nivelul membrului inferior drept, precum şi la nivelul feţei, fiind vorba de aproximativ 12% din suprafaţa corporală, leziuni produse prin flacără. S-a intervenit în urgenţă, mai exact a intervenit o echipă formată din medic chirurg şi anestezist, iar ulterior fetiţa a fost internată în Compartimentul de Arşi al spitalului. În conti­nuare va primi terapia specifică, va avea nevoie de mai multe zile de spitalizare, sperăm într-o evoluţie favorabilă a stării sale de sănătate“, a explicat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU al unităţii medicale. Fratele său a fost transferat direct la Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Gri­gore Alexandrescu“ din Bucureşti, acesta aflân­du-se într-o stare mai gravă, cu arsuri pe aproximativ 90% din corp.

 

Comentarii