Doi şoferi băuţi, ambii cu Matiz, au fost reţinuţi după ce au produs accidente în două locuri diferite din oraş

miercuri, 30 octombrie 2019, 02:58
3 MIN
 Doi şoferi băuţi, ambii cu Matiz, au fost reţinuţi după ce au produs accidente în două locuri diferite din oraş

Ambii sunt oameni în toată firea: unul este pensionar, celălalt, în vârstă de 46 de ani.

Doi şoferi de Matiz băuţi care au produs cele două accidente rutiere vineri seara au fost reţinuţi ieri de către poliţiştii Biroului Rutier Iaşi. Cei doi sunt ieşeni: un bărbat în vârstă de 72 de ani, altul de 46 de ani. Cei doi au în comun faptul că vineri seara se aflau la volanul unor autourisme Matiz, în două locuri diferite, şi au produs accidente deoarece se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
Primul accident ar fi putut avea repercusiuni grave: Tudorică Butnaru, în vârstă de 72 de ani, îşi conducea Matiz-ul dinspre fostul Bazar către Podul de Piatră, iar la un moment dat, înainte de a vira spre pasajul către Galata, a intrat pe contrasens direct în calea unui tramvai plin cu călători ce circula din sens opus. Butnaru a apucat să tragă de volan dreapta pentru a se feri de coliziunea frontală cu tramvaiul, însă a fost lovit şi aruncat într-un autoturism Peugeot oprit la semafor.
 
 
Şoferul a fost scos din Matiz de pompierii de la descarcerare, iar când poliţiştii i-au pus fiola, au rămas uimiţi: omul avea o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi distrugere, ieri a fost reţinut pentru 24 de ore, iar astăzi va fi propus judecătorilor pentru a sta 30 de zile după gratii.
 
În timp ce poliţiştii de la Rutieră se aflau la faţa locului, în altă zonă a oraşului, spre Bucium, un alt şofer de Matiz, băut, a provocat un accident în zona Trei Sarmale. La ora 19.40, Vasile Vâncă, în vârstă de 46 de ani, şofer profesionist, a lovit în spate un alt autoturism care aştepta la semafor. Autoturismul lovit este un Opel în care, pe lângă şofer, se mai afla şi o minoră, care a fost rănită uşor. În urma testării cu aparatul Drager, a reieşit că şoferul avea o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele său fiind deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi vătămare corporală din culpă. Tot astăzi, poliţiştii Biroului Rutier Iaşi vor propune instanţei arestarea lui Vâncă pentru 30 de zile.
 
"Șoferii implicați vineri, în accidentele rutiere de pe N. Iorga si Bucium, fiind aflați sub influența băuturilor alcoolice,  au fost reținuți de polițiștii rutieri pentru 24 de ore și astăzi au fost duși la Parchet la audieri. Procurorii au decis cercetarea lor sub control judiciar. Cand este vorba despre alcool, politistii Biroului Rutier Iasi sunt fermi", a precizat Gheorghita Ciobanu, seful Biroului Rutier Iasi.

Comentarii