Două blocuri de 14 etaje la şoseaua Iaşi-Rediu. Numele – la secret

marți, 26 februarie 2019, 02:49
1 MIN
 Două blocuri de 14 etaje la şoseaua Iaşi-Rediu. Numele – la secret

Municipiul Iaşi continuă să se extindă cu imobile noi spre Rediu. Cel mai recent proiect imobiliar a fost publicat ieri: un ansamblu cu tronsoane de bloc cu un regim de înălţime de până la 14 etaje.

Proiectul este propus pentru şos. Iaşi – Rediu, aproape de limita administrativă a celor două localităţi, terenul învecinându-se cu o proprietate a Consiliului Local al comunei limitrofe.

Potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea planului urbanistic zonal (PUZ), suprafaţa pe care va fi construit ansamblul este de 5.000 mp. În planşa de reglementări urbanistice apar două imobile a câte 14 etaje (cu două niveluri în subteran şi parter), iar între ele o altă clădire cu un regim mai mic de înălţime (un etaj).

Proiectul prevede amenajarea a 267 locuri de parcare atât în subteran, cât şi în suprateran. Tronsoanele de bloc vor ocupa 2.500 mp, suprafaţa circulaţiilor, aleilor şi parcărilor va fi de 2.000 mp, iar spaţiile verzi vor fi amenajate pe 500 mp.

Primăria Iaşi a ales să secretizeze cine este beneficiarul proiectului, la fel cum face în cazul tuturor persoanelor fizice într-o interpretare exagerată a noilor norme europene privind protecţia datelor personale. În schimb, alte primării din ţară publică în continuare numele beneficiarilor.

Totuşi, în aprilie 2017, înainte ca numele persoanelor fizice să fie secretizate, Primăria a eliberat un certificat de urbanism pentru terenul în cauză în beneficiul lui Virgil Năstăsescu, om de afaceri cu o notorietate relativă în mediul public.

Comentarii