Două omoruri care îţi fac părul măciucă

marți, 25 mai 2021, 01:50
2 MIN
 Două omoruri care îţi fac părul măciucă

În ambele cazuri, victime au căzut bărbaţi în toată firea.

Autorii a două omoruri produse în ultimul timp în judeţul Iaşi au fost arestaţi de procurori. Cele două crime au fost comise cu o violenţă ieşită din comun, pe fondul unor conflicte mai vechi.

Crima ce mai şocantă a avut loc în Cozia – Costuleni, unde doi indivizi au intat în casă peste un vecin şi l-au bătut până l-au omorât. A doua zi dimineaţă, sora victimei a sunat la 112, reclamând că fratele ei a dispărut.

De fapt, acesta era mort în casă. Poliţiştii şi procurorii au început cercetările şi în scurt timp i-au identificat pe cei doi criminali, ei fiind Bogdan Caraiman, în vârstă de 38 de ani, şi Marcel Ilie, de 32 de ani. În urma cercetărilor a reieşit faptul că cei doi l-au bătut cu o cruzime ieşită din comun pe bărbatul de 58 de ani, lovindu-l în mod repetat peste cap cu măinile şi picioarele, victima murind în agonie.

Zilele trecute judecătorii au decis ca cei doi criminali să fie băgaţi după gratii. “Magistraţii au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a inculpatului  Caraiman Ştefan-Bogdan cercetat în dosarul de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, începând de la data de 21 mai 2021, până la data de 19 iunie 2021.

De asemena, inculpatul Ilie Marcel, cercetat în dosarul de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat a fost depus în arest preventiv pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data de 21 mai 2021, până la data de 19 iunie 2021”, au precizat magistraţii ieşeni.

Cea de-a doua crimă a avut loc sâmbăta trecută în comuna Mogoşeşti, unde un bărbat în vârstă de 62 de ani a ucis cu sânge rece un consătean. Cei doi se alfau în locuinţa victimei în vârstă de 57 de ani, când, după câteva pahare de alcool în plus, Gavril Agape a scos un cuţit şi şi-a înjunghiat cu sânge rece prietenul, după ce şi-a amintit de un conflict mai vechi.

Victima a suferit răni grave, iar la sosirea echipajelor de salvare medicii nu au mai putut face nimic decât să constate decesul. Criminalul a fost transportat la Institutul de Psihiarie “Socola” din Iaşi pentru o expertiză psihiatrică. Ulterioir, în urma raportului medicilor, s-a constatat că Agape avea discernământ în momentul în care şi-a ucis vecinul.

Comentarii