Două ședințe extraordinare de CJ pentru o excursie de șapte locuri la Bruxelles

vineri, 17 martie 2023, 02:50
1 MIN
 Două ședințe extraordinare de CJ pentru o excursie de șapte locuri la Bruxelles

Săptămâna aceasta, consilierii județeni au fost chemați în două ședințe convocate rapid ca să dea OK-ul unei deplasări de cinci zile la Bruxelles a șapte funcționari din administrație. Este vorba de „o vizită de studiu axată pe inițiative regionale de cooperare internaţională şi la un program intensiv de informare în perioada 21-25 martie 2023, la sediul Biroului de Reprezentare al ADR Nord-Est din Bruxelles”, se precizează în invitația adresată de directorul agenției, Vasile Asandei, președintelui Consiliului Județean, Costel Alexe. 

Printre temele de lucru de interes pentru CJ, Referatul de aprobare semnat de Costel Alexe menționează „prezentarea detaliată a portalului finanţărilor europene, facilitatea de tip Hop On a programului Orizont Europa, explorarea posibilităţilor de colaborare şi de finanţare a companiilor din subordinea Consiliului Judeţean, cooperarea internaţională şi proiectele interregionale, oportunităţi de finanţare, consultanţă în management investiţional cu alte UAT-uri și implementarea propriu-zisă a finanţărilor viitoare”.

În prima ședință, marți, aleșii județului au fost de acord cu cheltuielile deplasării, în sumă de 7875 de euro și 280 de lei, cele mai scumpe capitole fiind cazarea (4200 de euro) și transportul (1750 de euro). Vineri dimineață, aleșii revin din cauza scumpirii biletelor de avion de la o zi la alta: cheltuielile de transport sunt acum de 2800 de euro, costul total urcând astfel la 9000 de euro.

Cu siguranță, așa cum cer uzanțele administrației județene, la întoarcerea celor șapte funcționari, aceștia vor prezenta un raport despre beneficiile deplasării la Bruxelles asupra dezvoltării și plusvalorii aduse ieșenilor. 

Comentarii