Dragnea Mondial

marți, 20 februarie 2018, 02:50
4 MIN
 Dragnea Mondial

Interlopul poartă clopul.

În Borcea, un borfaş a bătut măr un tânăr care şedea la o masă într-un bar alături de amicii săi; în Suceava, un traficant a despicat cutia craniană  a unui poliţist cu o sabie; în Iaşi, un "mascat” a primit un pumn în nas şi un cuţit în tâmplă de la nu ştiu care interlop nervos; pe nu ştiu ce şosea din ţară, o şicană în trafic între un membru de clan şi un bărbat s-a lăsat cu bătaie, în urma căreia bărbatul a intrat în comă…      

Adăugând la cele de mai sus, tergiversarea intenţionată a proceselor, până la prescrierea pedepselor; modul bizar în care condamnări de zeci de ani  acordate unor indivizi dubioşi pentru încălcarea legii sunt anulate de către instanţele superioare; demonizarea unor instituţii precum DNA şi DIICOT; dar şi eliberarea din penitenciare, înainte de termen, pe motiv de stres, a criminalilor, violatorilor şi tâlharilor de către ministrul "Dreptăţii” Tudorel Toader, am putea spune că asistăm la un asalt general al infractorilor asupra României.

Dar, cu toate acestea, dragii noştri politicieni, în loc să se auto-sesizeze şi să contraatace, întocmind legi tot mai dure împotriva tuturor celor care încalcă legea, procedează taman pe dos. La noi, interlopii sunt din ce în ce mai greu de atins, puşcăriaşii sunt hrăniţi cel mai bine de către stat, clanurile dictează deciziile parlamentului şi guvernului, iar instituţiile care aplică legea sunt la un pas de desfiinţare. Republica Infracţională România a redevenit o realitate.   

Mie, vremurile astea îmi reamintesc de interesanţii ani ’90, când personaje pitoreşti ca Bercea Mondial capturau un judeţ întreg, pe care-l sugeau de întreaga vlagă. Celor cărora numele "Bercea” îi duce cu gândul doar la Băsescu (Mircea), le aduc aminte că interlopul din Slatina (Olt) şi-a finalizat (fără autorizaţie) primul palat în anul 1996, pe când era simpatizant al PDSR şi mare fan al tovarăşului Ion Iliescu, preşedintele în funcţie. Uriaşa sa bogăţie provenea în principal din demontarea şi refolosirea în scopuri strict personale a instalaţiilor (feroase) din componenţa sistemului naţional de irigaţii. Mondialul a fost atât de harnic în primii şase ani de domnie ai lui Iliescu încât a distrus cam tot ce putea în acea parte de ţară. Pe urmă, s-a extins şi în alte domenii economice lucrative şi ilegale, fără ca vreun "miliţist” să-l tragă la răspundere. (Un singur consilier local s-a opus la nu ştiu ce afacere de-a Mondialului, dar clanul l-a aşteptat afară şi i-a demonstrat cu pumni în gură cum se votează în unanimitate!)      

Schema care-l făcea infailibil pe Bercea Mondial era teribil de simplă: cei mai buni prieteni ai săi, pe care-i omenea aşa cum se cuvine (tipul era parolist în privinţa asta!), erau politicienii, magistraţii, poliţiştii, agenţii secreţi şi doctorii (care-i furnizau adeverinţe medicale din care rezulta că era incapabil să muncească). I s-a înfundat taman când s-a înrudit cu clanul Băsescu, pe motiv că a încercat şi el un mic şantaj. "Nu sunt nevinovat!”, a urlat el, când braţul lung al legii l-a înhăţat de gât. Eu, unul, l-am crezut.

Azi, nostalgic după acele timpuri mult mai simple – când puteai să furi o ţară întreagă fără să păţeşti absolut nimic, iar DNA nu exista -, PSDragnea face eforturi susţinute de a construi, din nou, o Românie a interlopilor. Păi ce, nu "e” şi ei oameni? Ia rememoraţi ce frumos dansau rudele lui Bercică la botezul nu ştiu cărui puradel, cu naşul Mircea Băsescu dând languros din urechi.

O să reuşească efortul prometeic al lui Dragnea? Depinde de câţi votanţi pesedişti o vor lua în plină moacă de la vreun mâncător de seminţe atunci când, în naivitatea lor pesedistă, îi vor atrage atenţia că i-a scuipat pe bombeu.  

Comentarii