Droguri în cutii de detergent. Condamnări cu supendare pentru aproape 2 kg de cannabis

vineri, 04 noiembrie 2022, 02:50
2 MIN
 Droguri în cutii de detergent. Condamnări cu supendare pentru aproape 2 kg de cannabis

Cei doi frați care aduceau la Iași droguri împachetate în cutii de detergent au scăpat de închisoare. În primă instanță, unul dintre frați a fost condamnat cu suspendare, iar al doilea, cu executarea pedepsei în regim de detenție. În apel, a scăpat și al doilea.

Cei doi frați au intrat în atenția oamenilor legii în iulie anul trecut, când polițiștii judiciari au interceptat un colet suspect, trimis din Valencia spre Iași. În colet se aflau patru cutii de carton, conținând aparent detergent. În afara acestuia însă, în fiecare cutie se mai aflau pungi cu muguri și inflorescențe de cannabis. În 14 pungi se aflau în total 1.978 grame de droguri.

Cannabisul a fost înlocuit cu iarbă uscată, iar cutiile de detergent au fost trimise mai departe, la destinație. Coletul a fost preluat de la Cătălin Iulian Moraru, dar taxiul în care se afla acesta a fost oprit după câteva minute de polițiști. Al doilea frate, Dumitru Moraru, care comandase de fapt marfa, a fost reținut în aceeași zi, în scara blocului în care locuia.

În fața anchetatorilor, Dumitru Morarul a explicat că își comandase cannabisul pentru uz propriu, dorind să-și trateze depresia. La rândul său, Iulian Moraru a afirmat că nu știa ce conține coletul. Afirmațiile celor doi au fost respinse de judecători ca nesincere, dar sentința aplicată de aceștia a fost relativ ușoară. Magistrații Tribunalului au luat în calcul vârsta celor doi, lipsa antecedentelor penale și posibilitățile de îndreptare. Iulian Moraru a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pedepsei.

Dumitru Moraru a fost condamnat însă la trei ani de închisoare. Magistrații Curții de Apel, care au judecat contestația înaintată de acesta s-au arătat mai îngăduitori. Ei au apreciat că perioada de un an și patru luni petrecută deja de Dumitru Moraru în spatele gratiilor este suficientă ca avertisment și au dispus suspendarea executării sentinței inițiale. Tânărul a fost eliberat, dar el va trebui să presteze 120 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității. Sentința Curții de Apel este definitivă.

 

 

Comentarii