Drogurile care tratează probleme de sănătate: canabis, LSD, ketamină

joi, 25 februarie 2021, 10:38
2 MIN
 Drogurile care tratează probleme de sănătate: canabis, LSD, ketamină

Este, probabil, cel mai bun moment în care medicina să avanseze și să experimenteze cu tratamente inovatoare. Iar substanțele care intră în categoria drogurilor ocupă un loc aparte fără să mai fie ignorate.

Unul dintre cele mai cunoscute droguri este canabisul și chiar dacă este extrem de popular în rândul tinerilor fiind considerat un drog „ușor”, medicii atrag atenția că lucrurile sunt mai serioase decât am crede. În realitatea, specialiștii din multe țări ale lumii recomandă utlilizarea acestuia în ameliorarea unor simptome date de boli grave. Ajută în afecțiuni neoplazice în fază terminală, pentru durere cronică neuropată, în bolile neurologice degenerative și în cazul copiilor cu forme grave de epilepsie care nu răspund la tratament.

Dintre toate drogurile cunoscute la nivel mondial, LSD-ul acționează cel mai mare puternic asupra creierului. Dă halucinații cumplite și transformă radical realitatea celui care îl consumă. Sunt studii care arată că acest tip de drog folosit în scop medicinal, în mediu controlat, ar putea să amelioreze schizofrenia, alcoolismul (și ecstasy ar avea efecte promițătoare) sau comportamentul violent. După utilizarea acestui substanțe apar efecte cam în 40 de minute, o oră, iar punctul de maximă intensitate este atins cam după două ore.

Ketamina este un analgezic foarte puternic și multă vreme s-a folosit intens pentru anestezierea oamenilor. De curând însă a început să fie folosit mai mult pentru uz veterinar.

Aflați amănunte de pe playtech.ro.

Comentarii