Advertorial

Duel istoric în finala FA Cup! Cine este favorită înainte de Manchester City – Manchester United? (P)

vineri, 12 mai 2023, 10:30
3 MIN
 Duel istoric în finala FA Cup! Cine este favorită înainte de Manchester City – Manchester United? (P)

Cupa Angliei este una dintre cele mai prestigioase competiții fotbalistice din întreaga lume. De altfel, statutul său special în lumea fotbalului este indicat și de vechimea turneului, care este cel mai longeviv din întreaga istorie a acestui sport. 

Prima ediție a FA Cup a avut loc în 1871-1872. În acest sezon, finala va fi una cu totul și cu totul deosebită. Asta deoarece se vor întâlni în actul final chiar marile rivale din Manchester.

Man. City – Man. United, finală de vis pe Wembley!

Manchester United a câștigat de 12 ori FA Cup, ultima oară în 2016, iar în prezent speră să adauge încă un trofeu la zestrea din acest sezon, după ce a cucerit și Carabao Cup. Trupa lui Erik ten Hag dă piept cu marea rivală din oraș. Manchester City a cucerit și ea FA Cup de 6 ori, ultimul trofeu datând din 2019. 

Cotele la pariuri pe fotbal demonstrează că favorita certă a acestei finale este, așa cum majoritatea microbiștilor anticipau, Manchester City. Trupa lui Pep Guardiola s-a dovedit a fi extrem de greu de învins în acest sezon, mai ales în a doua jumătate a stagiunii. Cu fotbaliști precum Kevin De Bruyne, Riyad Mahrez, Jack Grealish sau Erling Haaland într-o formă de invidiat, “cetățenii“ au toate motivele să creadă într-un succes pe Wembley. 

Cota oferită de bookmakeri pentru o victorie a lui Manchester City încă din primele 90 de minute este de 1,53. Deși este vorba despre o finală jucată pe legendara arenă din Londra, de două dintre marile cluburi ale Angliei, bookmakerii o văd favorită clară pe City. Cota pentru remiza care ar duce meciul în prelungiri este 4,50, în vreme ce victoria lui Manchester United în timpul regulamentar este cotată cu 5,50. 

În ciuda cotelor, ascendentul moral poate avea un impact major, iar acesta este deținut de către Manchester United. Formația de pe Old Trafford a câștigat ultimul meci direct, scor 2-1, după ce a revenit de la 0-1. “Diavolii“ s-au impus, în returul din stagiunea 2022-2023 a Premier League, după golurile marcate de Bruno Fernandes și Rashford. Nu a fost un meci lipsit de controverse, golul de 1-1 înscris de portughez fiind intens contenstat de oaspeți.

În turul de pe Etihad Stadium, însă, Manchester City și-a surclasat rivala din oraș cu un neverosimil 6-3, scor care amintește mai degrabă de partidele de tenis. Așadar, fiecare echipă se poate lăuda cu o victorie în fața rivalilor, în acest sezon. Cu toate acestea, istoria recentă a celor două cluburi, precum și apetitul deosebit al lui Pep Guardiola pentru trofee, o fac pe City să fie favorita clară a duelului care va avea loc pe Wembley sâmbătă, 3 iunie. 

Pariorii vor urmări cu sufletul la gură acest meci, mai ales că până la acea dată se vor fi încheiat deja și marile campionate ale Europei. În plus, duelul poate fi considerat “antreul“ pentru finala UEFA Champions League, care va avea loc la Istanbul, în data de 10 iunie. Pariază și tu pe finala FA Cup, mizând cu responsabilitate pe rezultatul în care crezi cel mai mult. Nu uita că toate cotele prezentate se pot modifica până la startul meciului!

Sursa foto: Unsplash.com

Comentarii