Echipaj SMURD chemat să resusciteze un tânăr beat scos din Ciric

marți, 25 iunie 2019, 01:58
2 MIN
 Echipaj SMURD chemat să resusciteze un tânăr beat scos din Ciric

În cursul serii de duminică, un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă de la SMURD a fost solicitat să intervină în cazul unui tânăr de 33 de ani care s-ar fi înecat la Ciric. Medicii spun că de fapt a fost o alarmă falsă, echipajul găsindu-l pe bărbat conştient, acesta refuzând transportul la spital.

Din ceea ce au povestit cei prezenţi la faţa locului, tânărul a consumat mai multe băuturi alcoolice şi a pus un pariu cu prietenii săi că va trece Ciricul înot de mai multe ori. La a doua tură de înot însă, acesta a obosit, fiind scos din apă de cei din jur care au încercat să îl resusciteze până la sosirea ajutorului specializat. Medicii spun că dacă ar fi fost stop cardio-respirator era imposibil ca bărbatul să îşi revină atât de repede.

„Echipajul nostru l-a găsit conştient şi doar în stare de ebrietate, nu a fost vorba despre stop cardio-respirator, a fost o alarmă falsă. Probabil a fost o stare de lipotimie, sincopă sau doar coma etanolică pe care o prezenta şi cei din jur au crezut că este vorba despre stop cardio-respirator. A refuzat transportul la spital şi a rămas la faţa locului“, a precizat dr. Ovidiu Popa, medic specialist în cadrul Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul „Sf. Spiridon“.

Comentarii