Eduard Novak, ministrul Sportului, s-a întâlnit cu Tudorel Toader, rectorul UAIC

miercuri, 23 noiembrie 2022, 02:50
1 MIN
 Eduard Novak, ministrul Sportului, s-a întâlnit cu Tudorel Toader, rectorul UAIC

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a vizitat Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) luni, 21 noiembrie, unde s-a întâlnit cu rectorul instituţiei de învăţământ superior, prof.dr. Tudorel Toader, dar şi cu Silvia Stroescu, ambasador al Strategiei Naţionale pentru Sport şi Ciprian Constantin Ursu, director al Clubului Sportiv Municipal Iaşi.

„Pe parcursul întâlnirii, rectorul UAIC a prezentat strategia de dezvoltare a infrastructurii sportive a UAIC, iar Ministrul Sportului şi-a manifestat disponibilitatea de a identifica cele mai bune soluţii pentru a susţine înfiinţarea bazelor sportive universitare. În acest sens, a fost amintit faptul că UAIC a demarat realizarea unui complex sportiv polivalent, pe str. Sărărie nr. 200, al cărui studiu de fezabilitate urmează să fie recepţionat. După recepţia studiului de fezabilitate, universitatea va demara etapa de licitaţie a proiectului tehnic de execuţie şi obţinerea autorizaţiei de construcţie”, au precizat reprezentanţii universităţii.

Aceştia au precizat că rectorul i-a transmis ministrului că UAIC va avea o un complex sportiv cu o suprafaţă construită de 5.810 metri pătraţi, o suprafaţă desfăşurată de 9.594 de metri pătraţi, înălţimea maximă de 21 d metri – subsol, demisol, parte şi două etaje – şi va avea un bazin de înot de dimensiuni olimpice, dar şi o sală de sport multifuncţională, o sală de forţă şi o parcare subterană şi supraterană. 

 

 

Comentarii