Elevii şi studenţii vor avea acces liber în weekend la bazele şcolare

marți, 16 aprilie 2019, 01:49
1 MIN
 Elevii şi studenţii vor avea acces liber în weekend la bazele şcolare

Trei autorităţi locale vor încheia un parteneriat pentru a asigura acces liber la bazele sportive din incinta unităţilor şcolare preuniversitare. Protocolul va fi semnat între Primăria Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Poliţia Locală.

Terenurile vor fi deschise elevilor şi studenţilor pe durata vacanţelor şcolare, iar în timpul anului şcolar vor putea fi folosite doar în weekenduri. Municipalitatea a publicat ieri un regulament care urmează să fie aprobat printr-o decizie a Consiliului Local (CL).

„Accesul în incinta bazei sportive se realizează pe bază de rezervare la unitatea şcolară în cauză, coordonatorul grupului urmând să prezinte carnetul de elev sau student vizate la zi, însoţit de cartea de identitate“, este una dintre prevederile incluse în regulament.

Terenul va putea fi folosit timp de maximum 3 ore pentru grupuri formate din 4 până la 20 de tineri, numai în scopul desfăşurării unor activităţi sportive (fotbal, baschet etc.). „Accesul individual în incinta bazei sportive se face pe baza cărţii de identitate, a carnetului de elev sau student vizate la zi“, se mai arată în regulament.

Fiecare unitate şcolară implicată în proiect va afişa, la intrarea în bazele sportive, programul de folosire a acestora pe perioada vacanţelor şi în weekenduri, pe tot parcursul anului. Deocamdată, proiectul de CL se află în etapa de consultare publică timp de 10 zile şi, ulterior, va fi supus dezbaterii consilierilor locali.

Comentarii