Elevii vor fi informaţi despre riscurile drogurilor, traficului de persoane şi corupţiei

luni, 28 ianuarie 2019, 21:27
1 MIN
 Elevii vor fi informaţi despre riscurile drogurilor, traficului de persoane şi corupţiei

Elevii Liceului Tehnologic Economic „Virgil Madgearu“ vor participa astăzi la o sesiune de informare cu privire la situaţii de risc precum consumul de droguri, traficul de persoane sau corupţia. 

Evenimentul este organizat de către Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, în parteneriat cu Agenţia Naţională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Iaşi, Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iaşi.

Manifestarea face parte din proectul educaţional-informaţional „Info.Biblioteca: Viaţă – Anticorupţie – Libertate“ (VAL), publicul-ţintă fiind elevii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani din instituţii de învăţământ din judeţul Iaşi. Întâlnirea de astăzi va avea loc în Sala de festivităţi a Liceului Tehnolo­gic Economic „Virgil Madgearu“ Iaşi şi va fi urmată de o primă sesiune la care sunt invitaţi elevii liceului gazdă. Obiectivul propus în proiect vizează intensificarea gradului de promovare şi dezvoltare a unui comportament antivictimal în rândul elevilor din ju­de­ţul Iaşi şi a unei conduite social-educaţio­nale privind importanţa atitudinii preventive precum şi informarea corectă a elevilor cu privire la prevenirea unor situaţii de risc. Proiectul se va derula în perioada ianuarie – iunie în mai multe unităţi şcolare din judeţ. 

Comentarii