Eşecul unui proiect: CSM București

vineri, 15 martie 2019, 02:43
3 MIN
 Eşecul unui proiect: CSM București

 

Campioana României la handbal feminin are şanse minime de a-şi păstra titlul naţional şi de a intra în turneul final al Ligii Campionilor

 

Liderul Ligii Naţionale de handbal feminin, SCM Râmnicu Vâlcea, a pierdut, pe teren propriu, partida cu campioana en-titre, CSM Bucureşti, scor 29-30 (12-12), în meci restant din etapa a XVIII-a.

Deţinătoarea titlului din handbalul românesc a condus cu şase goluri după primele 40 de minute, însă o revenire de excepţie a vâlcencelor a strâns scorul final. CSM Bucureşti avea nevoie de victorie la trei goluri diferenţă pentru a-şi asigura avantaj la meciurile directe în faţa echipei vâlcene, care nu a mai triumfat în campionatul României de la desfiinţarea marii echipe a Oltchimului. Irîna Glibko a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor, cu 12 reuşite. De partea cealaltă, Jovanka Radicevic s-a făcut remarcată, înscriind de opt ori. În tur, SCM s-a impus cu 22-19 în Capitală, iar dacă va câştiga meciurile până la finalul sezonului va intra în posesia titlului, ca urmarea a rezultatelor mai bune în meciurile directe. Mai mult, „tigroaicele” au sub 50% şanse pentru a ajunge în Final Four în Liga Campionilor, astfel că se prefigurează deja un eşec de proporţii.

Titlul în Liga Naţională nu a fost pus în pericol miercuri seara, la Vâlcea (scor 30-29), unde echipa a făcut un meci peste media ultimelor evoluţii şi a câştigat toate cele trei puncte, ci după tot ce s-a întâmplat în ultimele luni s-a ajuns la un asemenea scenariu. Dacă ne referim la pregătirea de vară, CSM Bucureşti şi-a privit oarecum de sus concurenţa internă şi a evitat orice meci de pregătire. În timp ce Vâlcea a preferat să joace 11 meciuri de pregătire în tentativa de a-şi omogeniza echipa, campioana en-titre a considerat că o „dublă” cu Buducnost este mai mult decât suficientă. Asta în condiţiile în care clubul din Capitală a schimbat aproape o jumătate de echipă. Dacă pe plan intern situaţia a mai trecut oarecum neobservată, în ciuda accidentării unor jucătoare, în frunte cu Cristina Neagu,  problemele au fost extrem de vizibile la nivelul Ligii Campionilor. Şi cum cifrele nu mint niciodată, campioana României a avut cel mai slab sezon de când activează în această competiţie! Până la finalul grupelor principale, „tigroaicele” au pierdut aproape 50% din puncte puse în joc. În fine, schimbările dese de antrenori (Per Johansson după Helle Thompsen şi apoi Dragan Djukic) şi-au pus echipa.

În momentul de faţă, clasamentul Ligii Naţionale arată astfel: 1. SCM Râmnicu Vâlcea – 51 p; 2. CSM Bucureşti – 48 p; 3. Corona Braşov – 31 p; 4. Măgura Cisnădie – 29 p; 5. SCM Craiova – 27 p.CSM Bucureşti are un meci în plus de jucat. Liga Naţională va continua, din 28 martie, cu partidele din etapa a IX-a. Între timp, naţionala se va reuni, în 17 martie, pentru participarea la două turnee amicale, jucătoarele fiind împărţite în loturile A şi B.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii