Facebook întrerupe proiectul Facebook for Kids

marți, 28 septembrie 2021, 10:23
1 MIN
 Facebook întrerupe proiectul Facebook for Kids

Facebook întrerupe proiectul pentru aplicaţia Instagram Kids, dedicată minorilor cu vârste de până la 13 ani. Cu toate acestea, șeful Instagram, Adam Mosseri, consideră că lansarea unei astfel de platforme este „un lucru potrivit de făcut”.

Facebook, care s-a confruntat cu critici din partea parlamentarilor și a utilizatorilor în ceea ce privește planul său de a dezvolta un Instagram pentru copii, a anunțat că întrerupe lucrarea la proiect.

Decizia de a suspenda Instagram Kids vine cu trei zile înaintea audierii cu tema „Protecting Kids Online: Facebook, Instagram, and Mental Health Harms” într-o comisie a Camerei Reprezentanţilor, la care Antigone Davis, director Facebook pe probleme de siguranţă, urmează să susţină o declaraţie.

Publicul ţintă pentru Instagram Kids este reprezentat de copiii cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani, care vor avea nevoie de permisiunea părinţilor pentru a accesa platforma. Aplicaţia nu va afişa reclame şi va avea filtre pentru conţinut şi funcţii adecvate vârstei.

Aflați amănunte de pe b1tv.ro.

Comentarii