COMUNICAT DE PRESĂ

Festivalul interetnic internațional „Confluențe”, la Iași

marți, 24 septembrie 2019, 09:45
2 MIN
 Festivalul interetnic internațional „Confluențe”, la Iași

Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. organizează, în perioada 4-5 octombrie, la Iași, cea de-a XII-a ediție a festivalului interetnic internațional „Confluențe”.

Festivalul se va desfășura cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii și Identității Naționale, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și cu Consiliul Județean Iași, având ca obiectiv principal promovarea valorilor și tradițiilor minorităților naționale din România, prin muzică și dansuri tradiționale. Vor participa formații artistice de etnici italieni, greci, ruși-lipoveni, germani, ucraineni, croați, polonezi, armeni, tătari, sârbi, turci, macedoneni. Invitat special al ediției din acest an este grupul coral Folk “Rio” din Roccavivi.

Programul evenimentului include o paradă a costumului tradițional pe traseul Piața Unirii – Complexul Palas, spectacole de muzică și dans tradițional în Complexul Palas și în comunele Victoria și Ciurea, dar și masa rotundă cu dezbateri pe problemele minorităţilor, diasporei şi emigraţiei, intitulată “Istoria care ne desparte, istoriile care ne unesc”.

„Confluențe” are impact nu numai asupra minorităților naționale, fiind un eveniment care se adresează întregii comunități ieșene, care are ocazia să asiste la o manifestare cultural-artistică deosebită, menită să îi facă să cunoască mai bine dansul, portul și cultura etniilor conlocuitoare și să consolideze relațiile de bună conviețuire între populația majoritară și românii de altă etnie din oraș.

Festivalul interetnic internațional „Confluențe” 2019 se desfășoară sub Patronajul Ambasadei Italiei în România.

Parteneri: Consiliul Județean Iași prin Euronest, Complexul Palas, Primăria Municipiului Iași, Muzeul Unirii, Primăriile comunelor Ciurea și Victoria.

Parteneri media: TVR Iași, Ziarul de Iași, Iași Fun, Radio România Internațional, Radio România Timișoara, Siamo di nuovo insieme, Piazza Romana.

Pentru detalii, vă invităm să accesați www.festivalconfluente.ro sau site-ul Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT., www.roasit.ro.

Comentarii