Finala s-a amânat din nou

marți, 27 noiembrie 2018, 02:43
2 MIN
 Finala s-a amânat din nou

Manşa retur din ultimul act al Copei Libertadores nu se poate disputa din moment ce jucătorii de la Boca suferă încă de pe urma atacului fanilor River Plate. Se va transborda acest “clasic” argentinian în Italia?

 

 

Preşedintele Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL), Alejandro Dominguez, a anunţat că manşa retur a finalei Copei Libertadores a fost amânată pentru o dată care va fi anunţată ulterior. Meciul River Plate – Boca Juniors de la Buenos Aires fusese iniţial amânat de sâmbătă pentru duminică, după ce autocarul oaspeţilor a fost atacat cu pietre, în drumul spre Stadionul El Monumental.  Boca Juniors a cerut ca meciul să nu se dispute duminică şi a avut câştig de cauză.  "Vrem ca jucătorii să intre pe teren fără nicio scuză. Avem rapoartele medicale (n.r. – cu privire la jucătorii răniţi în atac) şi acestea nu garantează o situaţie egală", a declarat Dominguez. Conducerile celor două cluburi vor fi consultate înainte de a fi stabilită data manşei retur. În tur, pe terenul formaţiei Boca, scorul a fost egal, 2-2. Primarul oraşului Buenos Aires, Horacio Rodriguez, i-a acuzat pe suporterii huligani ai River Plate (gruparea Barra Brava), pe care i-a numit "mafioţi", că ar fi responsabili de atacarea autocarului echipei Boca Juniors. Potrivit lui Horacio Rodriguez Larreta, violenţele au izbucnit după o răzbunare  apărută în urma unei percheziţii a poliţiei la casa liderului.Zece milioane de pesos (229 000 euro) şi 300 de bilete pentru finală au fost confiscate în timpul percheziţiei.

O propunere pentru găzduirea returului a venit tocmai din Italia. Primăria oraşului Genova a lansat această provocare prin intermediul presei peninsulare: "Oraşul nostru, apropiat istoric, cultural şi sportiv de Buenos Aires, simte o legătură foarte importantă cu cele două prestigioase cluburi, fondate de compatrioţii noştri emigraţi din Italia în Argentina la începutul anilor 1900 şi ar fi o ocazie în plus de a da o vizibilitate extraordinară oraşului nostru în această perioadă şi pentru a relua legătura puternică de prietenie care uneşte istoric aceste cluburi", a transmis responsabilul pentru sport de la Primăria din Genova, Stefano Anzalone. Oraşul Genova a fost afectat în luna august de surparea Podului Morandi, care s-a soldat cu 43 de morţi. Manşa secundă a finalei Copa Libertadores, dintre River Plate şi Boca Juniors, care ar fi trebuit să se dispute sâmbătă seară, pe stadionul Monumental din Buenos Aires, a fost amânată pentru duminică, din cauza incidentelor.

Comentarii