Fiscul încearcă din nou să vândă maşinile lui Fenechiu. Ce pot achizitiona iesenii?

miercuri, 04 iulie 2018, 01:59
2 MIN
 Fiscul încearcă din nou să vândă maşinile lui Fenechiu. Ce pot achizitiona iesenii?

După ce acum un an Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) a scos la licitaţie două terenuri ce aparţineau firmei lui Relu Fenechiu, luna aceasta fiscul încearcă să vândă, pentru a doua oară, două autoturisme şi o autoutilitară deţinute de SC Engineering and General Constructing (ENGEKO) SA. 

Aceasta este fosta firmă Fene Grup SA, patronată de fraţii Relu şi Lucian Fenechiu, condamnaţi cu executare în dosarul Transformatorul. Licitaţia va avea loc pe 12 iulie, după ce la prima încercare nimeni nu s-a arătat interesat să le cumpere. Vânzarea are loc de la ora 11, la sediul Fiscului ieşean, preţul cumulat al celor trei autovehicule fiind de aproximativ 28.200 de lei.

Ieşenii interesaţi de aceste oferte pot alege între un Ford Focus break, fabricat în 2003, care costă 3.800 de lei, un Daewoo din 2005, care are preţul de 1.400 de lei şi o autoutilitară Renault VI Midliner din 1993, scoasă la vânzare la suma de 22.900 de lei. Aceasta este cea de-a doua licitaţie, cu preţ redus cu 25% din preţul iniţial, iar dacă maşinile nu se vor vinde, licitaţia se va relua după 30 de zile cu preţul scăzut cu 50%.

Cei interesaţi pot depune oferta de cumpărare până pe 11 iulie. La dosar este nevoie de o copie de buletin, o declaraţie care să arate că cel care cumpără nu este interpus cu vânzătorul şi dovada plăţii a 10% din preţ. Garanţia se plăteşte prin foaie de vărsământ la una din caseriile instituţiei. Pentru mai multe detalii puteţi suna la numărul de telefon: 0232/465969, interior 114.

Amintim cititorilor că în urma schimbării numelui firmei, SC Engineering and General Constructing (ENGEKO) SA a rămas în administraţia SC Globocon SRL, reprezentantă de Cristian Ghibu. Acesta a fost numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor în ianuarie 2013, la propunerea lui Relu Fenechiu. Grupul Fene, cu sediul în Iaşi, a fost înfiinţat în 1991 şi cuprinde firmele Fene Grup (construcţii), Tehnorom (IT&C, sisteme de securitate, instalaţii electrice, producţie de tâmplărie de lemn), La Rocca SRL (comercializare de materiale de construcţii, dotări sanitare şi hoteliere) şi Integra Business Consulting (proiectare în construcţii şi consultanţă).

Comentarii