Florin Roman, ministrul Digitalizării, a demisionat oficial din Guvern

miercuri, 15 decembrie 2021, 14:04
3 MIN
 Florin Roman, ministrul Digitalizării, a demisionat oficial din Guvern

Acuzat de plagiat şi că şi-a trecut în CV o licenţă la Universitatea Babes Bolyai, deşi nu a urmat cursurile universităţii respective, ministrul Digitalizării, Florin Roman, a demisionat din Guvern.

„Am înaintat azi demisia din funcţia de ministru, mulţumind premierului şi echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorba îţi este răstălmăcită, când îţi asumi erori materiale, dar se ajunge la linşaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului”, a scris Florin Roman pe Facebook.

Roman a publicat şi diplomele pe care le deţine.

Potrivit unor surse politice, premierul Ciucă i-ar fi cerut să-şi dea demisia, iar dacă n-o va face i-a spus că va fi remaniat. După acuzaţiile de plagiat din lucrarea sa de master, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman, este implicat într-un nou scandal. El şi-a trecut în CV că este licenţiat în Ştiinţe Economice la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, ale cărei cursuri a scris că le-a urmat între 19992-1996. Rectorul UBB, Daniel David, spune că Roman nu a urmat cursurile acestei universităţi, ci pe cele ale unui colegiu din Alba Iulia, iar pentru că acesta nu era acreditat a dat examenul de absolvire la UBB.

În privinţa studiilor sale, Florin Roman a scris în CV următoarele:

  • Universitatea "Titu Maiorescu" Bucureşti – Facultatea de Psihologie, master "Tehnici de comunicare şi influenţă socială"
  • Universitatea "Athenaeum" Bucureşti, licenţiat în Ştiinţe Economice, Specializarea "Contabilitatea şi Informatica de Gestiune" (2008-2011)
  • Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca, licenţiat Ştiinţe economice – Specializarea "Contabilitate şi Gestiune Financiară" (1992-1996).

"Domnul Florin Roman are o diplomă de absolvire de la UBB, nu diplomă de licenţă, pe baza studiilor făcute la un colegiu neacreditat aparţinând de universitatea din Alba Iulia. Pentru că nu era acreditat, a venit şi a dat examenul de absolvire la UBB.

Deci are o diplomă de absolvire, nu de licenţă, de la UBB. Ar fi foarte corect şi onorabil ca domnul Roman să corecteze CV-ul", a declarat pentru Hotnews.ro rectorul UBB, Daniel David.

Situaţia a fost semnalată de Libertatea, care a scris că politicianul PNL a studiat în acei ani la Colegiul Universitar Economic şi de Muzeologie, neacreditat, aparţinând de Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia. Cei care urmau cursurile acestui colegiu trebuia să susţină examenul final la o universitate acreditată, pentru că nici Universitatea 1 Decembrie nu era acreditată, astfel că Florin Roman a dat examenul de absolvire la UBB.

Acesta este al treilea neadevăr descoperit în CV-ul vicepreşedintelui PNL, în decurs de 10 zile. Iniţial, Florin Roman a spus că nu-şi găseşte cartea publicată la Editura Academiei, apoi a recunoscut că n-a scris-o. După aceea a declarat că, de fapt, cartea e un articol, dar nici pe acesta nu l-a găsit. Libertatea a arătat că 10 pagini din 10 verificate din masteratul ministrului cercetării sunt plagiate la literă din lucrarea unui profesor din Timişoara.

Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului Digitalizării, liberalul Florin Roman, să-şi clarifice situaţia legată de suspiciunile de plagiat, iar acesta a spus că va face tot posibilul să clarifice lucrurile în cel mai scurt timp, au declarat marţi surse guvernamentale. Demisia ar fi un gest onorabil, au spus sursele.

"Este o chestiune de decizie personală şi care trebuie să urmeze nişte proceduri instituţionale cum s-a întâmplat în toate cazurile. Dumnealui (n.a Florin Roman) a zis că va face tot posibilul astfel încat în cel mai scurt timp să-şi clarifice situaţia. Demisia ar fi un gest onorabil. Nu cred că nu va recurge la o demisie onorabilă.", au precizat marţi surse guvernamentale.

SURSA: hotnews.ro

 

 

 

Comentarii