Fostul şef al Jandarmeriei, Ionuţ Sindile, în vârstă de 42 de ani, s-a pensionat pe caz de boală

joi, 24 septembrie 2020, 14:56
1 MIN
 Fostul şef al Jandarmeriei, Ionuţ Sindile, în vârstă de 42 de ani, s-a pensionat pe caz de boală

Ionuţ Cătălin Sindile (42 de ani), fostul şef al Jandarmeriei Române şi unul dintre personajele principale din 10 august, a ieşit la pensie din motive de boală, au precizat sursele G4Media.ro. La patruzeci şi un pic de ani, Sindile ar suferi de probleme la inima, au mai precizat sursele. Înainte de pensionare, Ionuţ Cătălin Sindile a fost comandant al şcolii de aplicaţie pentru jandarmi. 

Miza retragerii sale ar fi una financiară au explicat aceleaşi surse, fiind diferenţe considerabile între salariul primit la Şcoala de Aplicaţie şi pensie. Ionuţ Sindile a fost la comanda Jandarmeriei pe 20 iunie, când au avut loc incidentele din Piaţa Victoriei dintre jandarmi şi protestatari, au declarat pentru G4Media.ro surse din ministerul de interne.

Potrivit acestora, şeful Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş, ar fi fost plecat de câteva zile din ţară. Sindile este originar din Teleorman, judeţul controlat de Liviu Dragnea şi de unde provin premierul Viorica Dăncilă şi ministrul de Interne, Carmen Dan, potrivit comunicatului oficial al Jandarmeriei (sursa).

 

Comentarii