Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

FOTBAL: Dacă nici acum, atunci când? Poli e obligată să facă spectacol mâine

Iaşul primeşte sâmbătă, de la ora 11:00, vizita unei echipe modeste, Minaur Baia Mare, care a primit 11 goluri în ultimele trei meciuri

GALERIE
PoliIasi
  • PoliIasi
- +

După prestaţiile lipsite de consistenţă din primele şapte etape ale Ligii a II-a de fotbal şi după ce s-a făcut de ruşine marţi, la Dumbrăviţa, când a pierdut în Cupă în faţa unei echipe comunale, Politehnica are un culoar excelent pentru a-şi mai spăla cât de cât obrazul faţă de suporterii pe care i-a dezamăgit. Mâine, în runda a VIII-a a campionatului, de la ora 11:00, Poli joacă acasă cu o formaţie modestă, Minaur Baia Mare, care a promovat în vară în eşalonul doi.

Diferenţele dintre cele două grupări sunt consistente pe multiple planuri, pornind de la buget, valoare a lotului sau obiectiv (gazdele sunt mari favorite la promovare, oaspeţii vizează evitarea retrogradării) şi terminând cu tonusul dinaintea meciului.

Iaşul a preferat să-şi odihnească până şi antrenorii înaintea disputei de sâmbătă (Claudiu Niculescu şi trei asistenţi nu s-au obosit să meargă la Dumbrăviţa), în aceeaşi situaţie fiind şi 14 jucători de bază, în timp pe Minaur va juca în Copou după ce a bifat circa 2.000 de kilometri în câteva zile. Asta deoarece băimărenii nu au venit direct în Moldova după duelul din Cupă, de marţi, de la Cernavodă, preferând să se întoarcă acasă şi să plece apoi spre Iaşi. Astfel, Minaur a făcut 1.500 de kilometri până în Dobrogea şi înapoi şi va mai contoriza astăzi peste 450 de kilometri, până în Copou. În plus, Baia Mare a jucat la Cernavodă cu echipa de bază (şapte titulari din ultima rundă de campionat au fost în primul “11” marţi, alţi doi au intrat pe parcurs), 120 de minute, bătându-se pentru premiile din Cupă şi pentru posibilitatea de a se confrunta cu echipe de primă ligă.

Oaspeţii de mâine au probleme nu numai din punct de vedere fizic, ci şi al randamentului de moment. Eşecul surprinzător din ultima etapă de campionat, 3-4 acasă contra CSC Dumbrăviţa, venit după înfrângerea la scor de la Miercurea Ciuc, 0-3, a lăsat urme adânci, divizionara secundă chinuindu-se să treacă de Axiopolis Cernavodă, o grupare din eşalonul IV! Baia Mare a învins cu 5-4, după prelungiri, după ce la finalul timpului regulamentar scorul a fost 4-4, gazdele spunând că au avut un penalty neacordat în minutele suplimentare.

Aceste rezultate au generat destule tensiuni în Maramureş, scaunul antrenorului Ciprian Danciu clătinându-se. Asta chiar dacă tehnicianul are la dispoziţie un lot modest de jucători, dintre titularii de câmp din ultima rundă doar fosta speranţă Rafa Stănescu, eşuată de mult timp în eşaloanele inferioare, apărând la Liga I câteva minute.

Trăgând linie, culoar ideal pentru ca trupa ieşeană să facă spectacol în faţa unei echipe subţiri, care a încasat nu mai puţin de 11 goluri (!) în ultimele trei partide oficiale.

Formaţiile probabile

  • Poli: Knoflach – Martac, Plămadă, Tincu, Ciaun – Marchioni, Del Priore – Bujor, Roman, Hunte – Harrison.
  • Minaur: Al. Costache – C. Alexe, D. Simion, Mondragon, Al. Stoian - Gneba, Donca – B. Rotar, R. Stănescu, Chitaş - Cip. Stanciu.

Etapa a VIII-a a Ligii a II-a mai programează mâine alte trei meciuri: Dumbrăviţa – Ripensia, Progresul – Dej, ambele de la ora 11:00 şi Şelimbăr – Steaua, de la ora 12:00. Duminică, de la ora 11:00, se joacă partidele: Braşov – Slatina, Ciuc – Metaloglobus, Poli Timişoara – Chiajna, Oţelul – Viitorul Pandurii. Luni, de la ora 16:00, are loc duelul Unirea Constanţa – Buzău, iar marţi, de la ora 17:00, se confruntă Dinamo cu Slobozia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri