FOTBAL – Goana după jucători continuă la Politehnica! O noutate: alte două ţinte ale Iaşului

joi, 22 septembrie 2022, 01:50
2 MIN
 FOTBAL – Goana după jucători continuă la Politehnica! O noutate: alte două ţinte ale Iaşului

Antrenorul Politehnicii Iaşi, Claudiu Niculescu, merge în continuare pe o linie aparte în ceea ce priveşte revitalizarea jocului echipei, al cărui nivel este criticat chiar şi de oficialii clubului finanţat cu 2 milioane de euro de Consiliul Local Iaşi. Tehnicianul nu pune accent pe creşterea exprimării jucătorilor cu care lucrează de luni bune, ci caută, mereu, noi fotbalişti. Asta deşi Poli a transferat nu mai puţin de 25 de jucători, mulţi dintre ei consumând salarii peste nivelul primei ligi.

Astfel, ieri a ajuns în Copou un nou stoper, Tudor Telcean, mutare anunţată în exclusivitate de ziaruldeiasi.ro. Născut pe 13 septembrie 2001, Telcean este format la juniori de CFR Cluj, Viitorul Cluj, Farul Constanţa şi Universitatea Cluj. Fotbalistul a rămas la seniori la U, care l-a împrumutat la FC Argeş şi CSC Şelimbăr, şi l-a cedat acum gratuit. El mai poate evolua şi pe postul de închizător.

În condiţiile reprofilării lui Paul Fosu-Mensah, care a fost utilizat fundaş central în ultimele partide, după ce în start juca fundaş dreapta, Politehnica va avea astfel cinci stoperi, ceilalţi fiind Răzvan Tincu, Florin Plămadă şi Viorel Lică. Poli mizează pe un sistem tactic cu doi fundaşi centrali.

Totodată, după recenta sosire a lui Cătălin Hlistei, Iaşul discută cu un alt mijlocaş dat afară de Rapid Bucureşti, Romario Moise. Nu în ultimul rând, deşi fostul golgeter Niculescu, care se bazează pe modulul cu un singur vârf, i-a cerut pe Pawel Tomczyk şi Shayon Harrison şi îl are la dispoziţie şi pe Mihailo Plohotniuk, Poli mai caută şi un atacant!

În acest timp, randamentul lui Roman, jucător dorit insistent în vară, scade etapă de etapă, la fel ca acela a lui Hunte, care are mult peste 200 de meciuri în primele două ligi olandeze. Totodată, fotbalişti precum Tomczyk sau Karacianakov nu arată de ce vin din eşaloane de elită şi au zeci de meciuri în primele eşaloane din România, Polonia sau Bulgaria, precum şi prezenţe în cupele europene. Nu în ultimul rând, tineri promiţători aduşi în vară, care au fost curtaţi insistent ani la rând de Poli, chiar şi când Iaşi juca în elită, Ştefanovici şi Cracea, prind rar minute sau chiar banca de rezerve!

În altă ordine de idei, Politehnica a reluat ieri pregătirile, după zilele libere primite la finalul disputei de sâmbătă, de la Slobozia, din etapa a VII-a a Ligii a II-a de fotbal. Poli va avea săptămâna viitoare două partide oficiale. Trupa din Copou va juca marţi, de la ora 14:30, la Dumbrăviţa, în Cupa României şi sâmbătă, de la ora 11:00, acasă cu Minaur Baia Mare. Deşi adversarele amintite sunt extrem de modeste, promovate în vară din Liga a III-a, Poli a încercat ca deplasarea spre Banat să fie făcută cu avionul, însă până ieri, la prânz, nu fuseseră găsite biletele necesare.

Comentarii