FOTBAL – Înapoi la treabă. Două piese de bază ale Politehnicii Iaşi, sub semnul întrebării. O rezervă, sub tricolor la Tineret

marți, 10 octombrie 2023, 01:50
3 MIN
 FOTBAL – Înapoi la treabă. Două piese de bază ale Politehnicii Iaşi, sub semnul întrebării. O rezervă, sub tricolor la Tineret

Politehnica Iaşi reia astăzi antrenamentele în efectiv complet, după zilele libere primite la finalul disputei de vineri seară, cu Rapid Bucureşti, din etapa a XII-a a Ligii I de fotbal. Luni după amiază, în Copou s-au antrenat doar jucătorii care nu au evoluat în Giuleşti, joncţiunea cu fotbaliştii care s-au bătut pe terenul Rapidului având loc în cursul dimineţii de azi.

Antrenorul Leo Grozavu şi ceilalţi membri ai staffului tehnic au două probleme de natură medicală în lotul pe care-l pregătesc, Silviu Lung junior şi Nicolas Samayoa.

Lung va vedea astăzi dacă va putea să se antreneze normal, după ce săptămâna trecută a fost diagnosticat cu o leziune musculară de gradul I pe adductor, fără hematom. Reamintim, portarul amintit a fost schimbat la pauza meciului cu Petrolul Ploieşti, din etapa a XI-a, disputat lunea trecută, şi a absentat în Giuleşti după ce medicii i-au recomandat minimum o săptămână de pauză.

În ceea ce-l priveşte pe Samayoa, care a căzut rău după un duel aerian în minutul 65 al partidei cu Rapid, acesta a fost diagnosticat la Bucureşti cu o entorsă la cot. Deşi stoperului Politehnicii i-a fost imobilizat braţul stâng, el a ţinut să plece în Guatemala, pentru a fi alături de colegii săi la meciurile pe care echipa naţională a ţării sale le va disputa în CONCACAF Nations League, în Trinidad Tobago (sâmbătă) şi Panama (pe 18 octombrie). Cu toate că medicii români au spus că braţul fotbalistului trebuie să fie imobilizat două săptămâni, sportivul trage speranţe că va putea juca în Panama. Rămâne de văzut cum va evolua starea lui Samayoa, care va lipsi cert de la Poli în disputa cu Sepsi Sfântu Gheorghe, restanţă din etapa a VII-a a campionatului, care va avea loc joia viitoare, de la ora 20:00, în Copou.

Pregătirea confruntării cu gruparea din Covasna va conţine în această săptămână mai multe zile cu câte două antrenamente zilnice, nu şi un meci amical, aşa cum a fost obiceiul la Poli în ultima perioadă.

Reamintim, Iaşi nu va juca doar cu Sepsi săptămâna viitoare în Copou, ci şi cu FC U 1948 Craiova, disputa cu oltenii, din runda a XIII-a, fiind programată duminică, de la ora 15:30.

Un alt jucător care va lipsi de la antrenamentele Politehnicii în perioada următoare este Ştefan Ştefanovici. Fundaşul stânga care în ultimele cinci etape a fost utilizat de Grozavu doar două minute a fost convocat la echipa naţională de tineret a României de antrenorul Daniel Pancu. „Diamantul din Nicolina” a apelat la Ştefanovici după ce titularul de la reprezentativa pe care o pregăteşte, rapidistul Andrei Borza, a urcat la echipa de seniori ca urmare a accidentării lui Mario Camora (CFR Cluj). Ştefanovici se va bate cu dinamovistul Ionuţ Costin Amzăr pentru un post de titular în meciurile pe care România under 21 le va disputa acasă, cu Armenia (vineri, de la ora 20:30, în Giuleşti) şi Finlanda (marţea viitoare, de la ora 18:00, la Sibiu), în preliminariile Campionatului European.

 

 

Comentarii