FOTBAL: Palma lui Robert Ion. Scos de Grozavu de pe lista A, fotbalistul a marcat în amicalul de la Piatra Neamţ

sâmbătă, 23 martie 2024, 02:50
2 MIN
 FOTBAL: Palma lui Robert Ion. Scos de Grozavu de pe lista A, fotbalistul a marcat  în amicalul de la Piatra Neamţ

Ca urmare a faptului că Liga I de fotbal este întreruptă, echipele naţionale având programate diferite acţiuni în aceste zile, Politehnica Iaşi a decis să dispute un meci de verificare în această săptămână. Partida a avut loc vineri dimineaţă, la Piatra Neamţ, în compania echipei locale Ceahlăul.

Antrenată de Cristi Pustai, echipa nemţeană este, practic, în vacanţă. Ceahlăul a ratat calificarea în play-off-ul Ligii a II-a şi va juca degeaba în play-out, numărul de puncte acumulat în faza sezonului regulat fiind deja suficient pentru salvarea de la retrogradare.

În schimb, chiar dacă a fost lipsită de patru jucători, Samayoa, plecat la naţionala Guatemalei, Todoroski – la reprezentativa Macedoniei de Nord, Ştefanovici şi Mihai, convocaţi la selecţionata de tineret, Poli a privit testul de ieri ca o repetiţie pentru confruntarea de la Botoşani, de sâmbăta viitoare, din etapa a II-a a play-out-ului Ligii I. Confruntarea din nordul Moldovei, care va începe la ora 15:45, are miză mare în lupta pentru evitarea retrogradării, atât FC, cât şi Poli având ca obiective menţinerea în elită.

A revenit Ispas!

Rezultatul final al meciului Ceahlăul – Politehnica a fost 1-1 (0-0). Gazdele au deschis scorul în minutul 49, prin Azdren Llullaku, fost jucător al Iaşului, iar oaspeţii au egalat peste 30 de minute printr-un fotbalist, Robert Ion, care nu mai are dreptul de a evolua în meciurile oficiale de mai mult timp. Reamintim, Ion a fost scos de pe lista A ca urmare a unei decizii a antrenorului Leo Grozavu, care s-a arătat nemulţumit de randamentul fotbalistului crescut de FCSB. Ion a rămas în Copou şi după decizia de a fi scos din circuit, deşi a fost curtat de mai multe echipe.

Ieri, la Piatra Neamţ, Poli a evoluat în formula: Lung (’46 Ailenei, ’67 Niga) – Martac (’46 Orosco), F. Ilie (46 Katanec), Marchioni (’46 Bouhenna), Condurache (’30 Ispas, ’60 D. Ciobanu) – Saghiri (’46 Bordeianu), Jatoba (’46 Farcaş), Roman (’46 R. Ion), Kabran (’46 Bettaieb) – Harrison (’46 Buş), V. Ilie (’46 Allanzinho).

De remarcat faptul că Ispas a bifat primele minute de la accidentarea suferită pe 16 februarie la Ploieşti, în meciul cu Petrolul.

Sosit de anul trecut în Copou şi legitimat în iarnă, columbianul Camilo Orosco este în aceeaşi situaţie ca Ion, neavând dreptul de a evolua (fiind străin, nici la juniori nu poate juca!), în timp ce Denis Ciobanu (legitimat şi el în iarnă, după o lungă perioadă de probe) joacă la tineret. Şi Condurache vine de la tineret, acolo unde, în ultima perioadă, au fost trimişi Farcaş şi V. Ilie. 

Comentarii