Fotbaliştii Iaşului au pus sare pe rană

miercuri, 26 februarie 2020, 02:43
4 MIN
 Fotbaliştii Iaşului au pus sare pe rană

 Poli a pierdut şi la Botoşani, în ultima etapă a unui sezon regulat pe care l-a încheiat în genunchi. Iaşi nu a câştigat de patru luni, a obţinut ultimul punct acum trei luni, urmând apoi nouă eşecuri consecutive

Politehnica Iaşi a încheiat returul sezonului regulat în genunchi. Formaţia pregătită de Mircea Rednic a pierdut luni, la Botoşani, cu 1-2 şi a rămas cu doar patru puncte obţinute în returul celei de-a doua jumătăţi a primei faze a campionatului. De fapt, seria neagră este mai lungă, cu o singură victorie în ultimele 20 de meciuri! Poli nu a mai câştigat de patru luni (!), de la acel 2-1 contra CFR Cluj de la finalul lui octombrie şi nu a mai obţinut vreun punct de mai bine de trei luni, de la remiza de pe 23 noiembrie, din Copou, 2-2 cu FC Voluntari. După punctul obţinut cu ilfovenii, Iaşi a legat nu mai puţin de nouă eşecuri consecutive!

Ultimul insucces, cel de la Botoşani, a dezvăluit încă o dată faptul că trupa ieşeană nu este legată deocamdată, e neomogenă şi are probleme serioase în toate compartimentele. Defensiva scârţâie rău. Nou-intratul Mihalache a avut un randament scăzut, la fel ca acela etalat în precedentele meciuri de ceilalţi doi stoperi rutinaţi pe care Rednic i-a lăudat, Frăsinescu şi Klimavicius, primul fiind absent luni. Pe flancuri, Grădinaru, care a avut şi “şansa” de a-l avea în faţă pe un Platini pe care îl “arde” terenul propriu, rezultând astfel des inferiorităţi numerice, nu se acomodează cu haina de fundaş, iar în stânga Şerban şi Horşia joacă doar pentru că sunt under 21. Cum nici mijlocaşii centrali nu au valenţe ofensive, De Iriondo punctând faţă de Passaglia, care a jucat mai avansat, la capitolul siguranţă defensivă, atacul a rămas doar în A. Cristea, peste care au trecut anii şi Omoh. Ultimul a avut câteva sclipiri, care au adus singurele şuturi pe poartă ale oaspeţilor, câte unul în fiecare repriză. Cum primul a fost un gol de senzaţie, Poli a avut iluzia că poate specula relaxarea uriaşă a botoşănenilor, care au făcut figuraţie într-un prim act în care gazdele păreau că nu au oprit sărbătoarea calificării în play-off, începută după meciul din runda a XXV-a, de la Sfântu Gheorghe. De altfel, dacă arbitrul asistent era atent, FC nu avea niciun şut cadrat în repriza întâi, în care a tras regulamentar doar două şuturi, în afara porţii. Tot două şuturi a tras şi Poli, care a concretizat însă singura încercare cadrată şi a intrat la pauză cu avantaj, palida consolare a gazdelor fiind raportul cornerelor: 4-1. Din nefericire pentru ieşeni, antrenorul FC, Marius Croitoru a demonstrat că uneori nu e nevoie de licenţe pentru a avea randament ca tehnician. Prin discursul de la pauză şi schimbările efectuate, Croitoru a schimbat rapid soarta meciului, gruparea din nordul Moldovei punctând de două ori în nouă minute. Ce-i drept, cu largul concurs al apărării oaspeţilor, care a dormit în minutele 47 şi 55. Apoi, Botoşani a ştiut să îngheţe meciul, neavând nicio emoţie până la final, ieşenii, la care schimbările nu au adus nimic, neavând vreo ocazie clară în ultimele 35 de minute. Gazdele au câştigat astfel cu 2-0 un act secund cu o statistică strânsă (2-1 la şuturi pe poartă, 4-2 la încercări în afara porţii, 1-1 la cornere), cu 2-1 meciul şi au ţinut toate punctele în curtea lor.

Politehnica a ratat astfel total obiectivul propus de Rednic la descălecarea în Copou, şase puncte în patru partide şi intră în play-out cu sabia deasupra capului. Iaşi va avea în faza a doua un start infernal, în care va întâlni cele mai bune formaţii din grupa a doua, Sepsi, Dinamo şi Viitorul. Astfel, doar o creştere sensibilă a exprimării va putea face ca gruparea lui Rednic să nu se afunde şi mai tare în clasament, în zona de unde nu se mai poate ieşi decât pe uşa pe care scrie Liga a II-a. (Ovidiu MINEA)

 

Poli-catalog

 

Rusu (5) – nu a greşit la goluri, nu a avut ce apăra.

Grădinaru (4) – l-a anihilat în prima repriză pe Ofosu, probleme cu Keyta.

Mihalache (3) – depăşit uşor la primul gol al gazdelor, poziţionat greşit la golul decisiv.

Klimavicius (4) – rigid.

Şerban (4) – crud.

De Iriondo (5) – a închis bine culoarele.

Platini (4) – lipsit de periculozitate în atac, nu a făcut faza defensivă, Ţigănaşu zburdând.

Passaglia (4) – nu a legat jocul.

Omoh (6) – un gol de senzaţie, alte câteva sclipiri.

Horşia (4) – absent.

A. Cristea (4) – zbateri fără rezultate.

Chacana (4) – nu a adus nimic.

Habibou (4) – aerian.

Longher a intrat în minutul 78.

 

Comentarii