FOTO: Comoara din casa unui dealer de droguri. A fost adusă o maşină de numărat

vineri, 20 septembrie 2019, 02:02
3 MIN
 FOTO: Comoara din casa unui dealer de droguri. A fost adusă o maşină de numărat

Poliţiştii au prins în flagrant un traficant de droguri pe care îl urmăreau de mai mult timp. La percheziţia domiciliară au avut o surpriză: pe lângă droguri au găsit mulţi bani depozitaţi în cutii de pantofi. Anchetatorii au adus o maşină de numărat pe care au folosit-o toată noaptea. Când au tras linie, au constatat că erau 330.000 de lei şi 14.000 de euro. Ionuţ Balaban avea 33 de telefoane mobile pentru a discuta cu clienţii. Traficantul trăia pe picior mare, pe lângă excursiile din Europa, el a mers şi de 7 ori pe an în Dubai.

Unul dintre cei mai cunoscuţi dealeri de droguri din municipiul Iaşi a fost prins de poliţie în flagrant, miercuri seara. Acesta gestiona un adevărat call-center cu clienţii, cu care ţinea legătura prin intermediul a 33 de telefoane mobile. Individul se afla într-un autoturism împreună cu un client, în zona Garibaldi, la baza podului care face legătura dintre Podu Roş şi Nicolina, Aleea Rozelor. Poliţiştii de la antidrog îl filau de ceva timp, iar miercuri seara au reuşit să pună mâna pe el. Este vorba despre Ionuţ Balaban, în vârstă de 30 de ani, care locuieşte la un bloc de pe Aleea Rozelor.

Individul avea la el o borsetă în care erau 1.300 de lei, bani pe care îi făcuse în aceeaşi zi, din vânzarea de droguri. De asemenea, el avea în borsetă 10 pliculeţe cu canabis.

Poliţiştii de la Antidrog Iaşi şi procurorii DIICOT Iaşi au mers la el acasă şi au efectuat o percheziţie amănunţită, în timpul căreia mama tânărului a leşinat şi a fost transportată la spital de o ambulanţă. La domiciliu, poliţiştii au avut parte de o surpriză: individul avea acasă sume importante de bani, în euro, lire sterline şi lei româneşti. Balaban avea banii puşi deoparte într-o cutie cu pantofi. De asemenea, la el acasă, poliţiştii au găsit mai multe ouă Kinder în care acesta ţinea “marfa”.

Excursii în toată lumea

Poliţiştii au găsit ascunşi în jur de 400.000 de lei (o parte din aceştia în euro), bani pe care anchetatorii suspectează că i-a „economisit” din vânzările de droguri. Oamenii legii au fost uimiţi să găsească atâţia bani la el şi au adus o maşină de numărat bani. Aceştia au numărat bani toată noaptea. Ieri, poliţiştii l-au arestat pentru 24 de ore pentru trafic de droguri de mare risc.

„La data de 18 septembrie, a fost organizată o acţiune de prindere în flagrant delict a unui bărbat în vârstă de 30 de ani, care ar fi comercializat canabis către mai multe persoane. În urma cercetărilor a reieşit că acesta ar fi vândut stradal, în municipiul Iaşi, droguri de risc, în mai multe rânduri. În urma percheziţiei efectuate la domiciliul său au fost ridicate peste 100 de grame de ca­nabis, cristale MDMA, aproximativ 330.000 lei şi 14.000 de euro – bani susceptibili a fi obţinuţi din traficul de dro­guri, precum şi alte bunuri care ar fi folo­sit la activitatea infracţională – 33 de telefoane. Cinci persoane au fost conduse la audieri, iar faţă de bărbatul de 30 de ani, cercetat pentru trafic de droguri de risc, procurorii din cadrul DIICOT Iaşi au dispus reţinerea pentru 24 de ore”, se arată în comunicatul celor de la Crimă Organizată.

Ac­ţiunea poliţiştilor a beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Traficantul de droguri călătorea mult în timpul liber: acesta se plim­ba prin toată Europa, prin marile oraşe, cum ar fi Londra, Bruxelles sau Barcelona. Bani de tocat erau pentru că într-un singur an a ajuns şi de şapte ori în Dubai. El era urmărit din anul 2013 şi era un apropiat al clanului Corduneanu. De altfel, Vasile Corduneanu a stat aproape toată noaptea în zonă, lângă alţi interlopi din clan.

Comentarii