Detalii cutremurătoare despre patronul de păcănele ce era să ucidă alaltăieri seară, beat mort fiind, un copil de 7 ani în Copou cu Mercedes-ul

FOTO EXCLUSIV: Inconştientul cu Mercedes din Copou, urcat în patru labe la volan de amicii de şpriţ

miercuri, 24 iulie 2019, 02:00
4 MIN

Jurnaliştii “Ziarului de Iaşi” au intrat în posesia unor imagini halucinante privind omul de afaceri ieşean care a făcut prăpăd în Agronomie, luni seara, după ce s-a îmbătat şi s-a urcat la volan. 

Anchetatorii bănuiesc că omul a combinat pastilele antidepresive cu alcoolul, fiind pe punctul de a ucide un copil aflat pe trotuar. În fotografiile făcute de trecători, şi care au intrat în posesia jurnaliştilor, se vede că bărbatul era “beat criţă”.
 
 
 
Alţi martori au spus că l-au văzut pe bărbat în rond Agronomie, cu alţi doi amici, la fel de beţi, care l-ai ajutat să urce în maşină. Ieri, afaceristul a “fentat” poliţiştii, scăpând de audieri, întorcându-se la spital cu dureri de cap. De asemenea, copilul care a scăpat miraculos de bolidul urcat pe trotuar a rămas cu traume.
 
 
Omul de afaceri Dumitru Maricel Stan, patron al mai multor săli de jocuri de noroc din Iaşi, era mort de beat în momentul în care a pus la pâmânt cu Mercedes-ul un stâlp din beton, un indicator rutier, a trecut razant pe lângă un copil în vârstă de şapte ani, apoi s-a înfipt într-un copac. Fotografiile arată în ce hal se afla omul. Imediat după ce a produs tamponarea, trecătorii au creuzt că Dumitru Stan era prins între fiarele autoturismului. Pompierii sosiţi de urgenţă la faţa locului au sărit repede să îl ajute, însă acesta se afla într-o stare de somnolenţă. “Pompierii au fost solicitaţi la o încarcerare, însă victima nu era încarcerată. Nu a fost nevoie de intervenţia pompierilor”, ne-au spus reprezentanţii ISU.
 
 
În fotografii se poate observa cum omul pare că doarme, el fiind îmbrăcat lejer. De altfel, acesta, când s-a urcat în autoturism, nu şi-a pus centura, aşa că în momentul impactului s-a lovit cu putere de airbag-ul care se declanşase. Tot la spital, poliţiştii l-au testat pe Stan cu aparatul Drager, care a arătat o alcoolemie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă anchetatorii suspectează că acesta a consumat alcool în combinaţie cu xanax. De altfel, şoferul avea în buzunar în momentul în care a produs evenimentul rutier o folie cu pastile xanax, o sticlă cu whisky neîncepută, şi suma de 93 lei. El mai avea câteva sute de metri până să ajungă acasă.
 
Poliţiştii de la Biroul Rutier Iaşi vor afla astăzi dacă Dumitru Stan a consumat şi pastile xanax. Ieri, imediat după producerea accidentului, la locul respectiv a fost şi soţia şoferului, care a spus poliţiştilor că pastilele sunt pentru ea. “Eu i-am spus soţului să mi le cumpere. Eu le beau, nu el. Am probleme cu capul, şi de asta le iau”, a spus aceasta. Soţul său a stat doar câteva ore în spital, după care a cerut să fie externat. A doua zi, ieri, era aşteptat la audieri la Poliţie, însă a cerut să fie internat din nou, acuzând dureri de cap. Poliţiştii au mers ieri la spital să vadă în ce stare se află.
 
În acelaşi timp, la poliţie a fost chemată ieri mama copilului, împreună cu puştiul, un asistent social şi un psiholog.  De altfel, copilul care a fost pe punctul de a fi lovit a rămas cu traume. Puştiul se afla pe trotuar împreună cu mama lui, şi se întorceau de la cumpărături. Ei locuiau în apropiere de aleea Sadoveanu. “Mama copilulului se afla cu 100 m în spate, având în mâini nişte plase. În momentul în care maşina a urcat pe trotuar, copilul se afla în dreptul indicatorului care semnaliza staţia pentru mijloacele de transport. Copilul a spus că a fost atins de maşină, însă a fost trimis la Institutul de Medicină Legală pentru a lămuri acest aspect. Copilul ne-a spus că maşina l-a atins la picioare, s-a speriat şi a fugit înapoi la mama lui”, ne-a spus asistentul social care i-a însoţit pe cei doi la poliţie.
 
 
Cazul a stârnit o adevărată furtună pe Internet. Internauţii au precizat că Dumitru Stan ar fi consumat alcool undeva în zona rondului Agronomie, el fiind ajutat de doi amici să ajungă la maşină. “Am văzut că îl susţineau ca să ajungă la maşină. Erau doi, am crezut că îl pun într-un taxi, însă l-au băgat în Mercedes”, a comentat o tânără.

Comentarii