FOTO: Hoaţa cu telefon în vagin, prinsă la vamă

marți, 17 noiembrie 2020, 02:50
2 MIN
 FOTO: Hoaţa cu telefon în vagin, prinsă la vamă

Una dintre cele mai vechi hoaţe din Iaşi a fost prinsă la vama Borş, în timp ce încerca să iasă din ţară, deşi era dată în urmărire generală. Petronela Iuliana Brînduş a fost arestată pentru 30 de zile după ce a furat telefonul unei pensionare aflate într-un autobuz, în luna decembrie a anului trecut. În vârstă de 40 de ani, hoaţa a devenit celebră în anul 2005 după ce şi-a băgat în vagin un telefon furat. 

Ea a fost eliberată condiţionat din Penitenciarul Bacău în cursul anului trecut, unde ispăşea o pedeapsă de patru ani pentru aceeaşi infracţiune, de furt. Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au reuşit să adune probe anul acesta, prin luna martie însă nu au găsit-o acasă, în Păcureţi, şi au dat-o în consemn la frontieră. Vineri, în timp ce aceasta intenţiona să ajungă în Franţa, a fost prinsă la vama Borş de către poliţiştii de frontieră, iar poliţiştii ieşeni au mers şi au adus-o la Iaşi.

"Poliţiştii au identificat şi condus la cercetări o femeie de 40 ani, bănuită de comiterea infracţiunii de furt calificat. Din cercetări a rezultat că, în timp ce se deplasa cu un mijloc de transport în comun, ar fi sustras un telefon mobil din geanta unei femei în vârstă de 69 ani. În baza probatoriului administrat în cauză, femeia a fost reţinută pentru 24 de ore, fiind introdusă în Arestul IPJ Iaşi. La data de 14 noiembrie, femeia bănuită de comiterea faptei a fost prezentată, cu propuneri legale, Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile", au precizat reprezentanţii Poliţei Iaşi.

Femeia este o cunoştinţă veche a poliţiştilor ieşeni deoarece a avut zeci de dosare de furturi din buzunare. Ea a fost eliberată condiţionat în luna martie a anului trecut după ce a ispăşit doar o parte din pedeapsa de patru ani de închisoare pentru furtul unui telefon, în Palas. 

Comentarii