(FOTO) La Târgul de Nunţi găsiţi şi singurul stand cu ornamente florale hand made

sâmbătă, 10 februarie 2018, 15:40
2 MIN

Ornamentele pentru nuntă au un loc special în cadrul Târgului de Nunţi „Ghid Mariaj”, de la Sala Polivalentă. Flori naturale ori artificiale, fel de fel de aranjamente originale rustice, cu mult lemn, în stil clasic ori bizantin, compoziţii care iau ochiul.

La unul din standuri am întâlnit-o pe Oana Iacob, care face cu propriile mâini aranjamentele pentru astfel de evenimente, fiind singurul stand hand made din cadrul târgului. Face seturi pe care le închiriază.

„Sunt flori care nu mor. Preţul porneşte de la 50 de lei de masă şi poate ajunge şi la 200 de lei, în funcţie de ce vrea clientul. Pentru ornamente deosebite, bogate ca cel prezent la târg, preţul poate ajunge şi la 5.000 de lei. De un an de zile, eu şi soţul meu facem asta, el este şi fotograf”, povesteşte Oana, adăugând faptul că pentru peretele din spatele ei, unde se află 1200 de flori, a lucrat două săptămâni.

Oana nu meşteşugeşte doar flori, ci pictează şi pahare de şampanie ori le transformă cu mărgele în adevărate bijuterii. A creat şi un suport special care să ia locul tradiţionalei vaze, un suport din lemn, ce înfăţişează mirele şi mireasa, iar din dreptul piciorului ridicat răsar florile. La alte standuri găsim ofertele doi în unu, adică restaurantul colaborează cu un artist care le „îmbracă” mesele.

Paul Enache este patronul Complexului Ezăreni şi spune că un meniu porneşte de la 200 de lei şi ajunge la 240 de lei, acesta din urmă fiind cel mai scump, cu patru feluri de mâncare. Pentru aranjamente are o tânără talentată care reuşeşte să creeze adevărate opere de artă. După ce am sondat mai multe standuri cu aranjamente şi meniuri, am desoperit şi culoarea anului: violetul.

Printre expozanţi am găsit şi restaurantul La Castel, unde penele albe au înlocuit obişnuitele flori din vază şi au creat o adevărată poveste pariziană.

Comentarii