FOTO Regele Mihai și Prințul Philip, la mare. Legătura strânsă dintre cei doi veri născuți în același an

vineri, 09 aprilie 2021, 20:10
2 MIN
 FOTO Regele Mihai și Prințul Philip, la mare. Legătura strânsă dintre cei doi veri născuți în același an

”Nu știu cât știu românii de faptul că Principele Filip, trecut azi la cel de Sus, și-a petrecut vacanțele de vară în România, alături de vărul său, Regele Mihai. Mulți ani la rând în interbelic a venit să-și petreacă timpul la Constanța, Bran, Brașov, Sinaia, București, Balcic..”, scrie profesorul Ștefan Țuțuianu pe pagina lui de Facebook, unde a atașat și imaginile de mai jos

Astăzi Casa Regală a Marii Britanii a anunțat trecerea în neființă a Ducelui de Edinburg, Prințul Philip. În vârstă de 99 de ani Prințul Philip fusese recent externat din spital. Ducele de Edinburg avusese probleme de sănătate, suferind și o intervenție chirurgicală. Printre primii care au transmis mesaje de condoleanțe a fost și Casa Regală a României, având în vedere relațiile strânse de rudenie dintre cele două Case.

Este știut faptul că MJ.Regele Mihai I, vărul Reginei Elisabeta, a avut legături de sânge cu marile Case Regale Europene. Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a fost strănepot al reginei Victoria și văr de gradul III al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Familia Regală a României are legături de sânge cu alte dinastii importante din Europa, inclusiv cu Familia Regală Spaniolă. Legături de rudenie mai sunt și cu familiile regale grecești și daneze.

Ceea ce puțină lume știa este că Ducele de Edinburg și Regele Mihai I erau născuți în același an, iar relația dintre cei doi a fost una strânsă. Pe vremea când aceștia erau copii au petrecut mult timp împreună, în Anglia, România, Italia și în Grecia.

Recent au apărut și poze ale vremii în care Prințul Philip și Regele Mihai I apar împreună. Cei doi au fost veri și colegi de joacă. Mama Regelui Mihai și tatăl lui Philip erau veri de-ai doilea. Regele Mihai avea să-și cunoască viitoarea soție, prințesa Anne de Bourbon-Parma, în timp ce se afla la Londra pentru nunta lui Philip cu prințesa Elisabeta de York. Nunta regretatului Prinț Philip și Elisabeta a avut loc pe 20 noiembrie 1947.

Citește și: Amănunte din secolul de viață al Prinţului Philip. În iunie ar fi împlinit 100 de ani

Comentarii