FOTO: Un băcăuan și-a luat cei trei copii și a făcut curățenie pe digul de la Galbeni

miercuri, 12 aprilie 2023, 10:23
1 MIN
 FOTO: Un băcăuan și-a luat cei trei copii și a făcut curățenie pe digul de la Galbeni

Centrul Regional de Ecologie (CRE) Bacău a dat publicității un caz mai puțin obișnuit, din păcate. Un băcăuan și-a luat cei trei copii și a făcut curat pe digul lacului Galbeni, de unde a strâns saci întregi de gunoaie. Din câte au povestit cei de la CRE Bacău, nu e prima dată când băcăuanul face acest lucru demn de lăudat.

„Nu este prima dată când Gabriel alături de copilașii lui inimoși curăță digul la Galbeni. Dealtfel, nu e prima dată când zona este curățată, aici fiind strânși periodic saci întregi de gunoaie, cele mai multe rămase de la pescari.

Problema curățeniei pe locurile de pescuit rămâne apăsătoare și spune multe despre gradul de educație. Toată lumea e supărată pe braconaj, toată lumea vrea populări, toți vor să prindă pește cu sacul, dar de curățenie nu prea zice nimeni nimic, deși nu e un efort prea mare să faci curat sau să păstrezi curat câțiva metri lângă tine.

Gospodarul nostru s-a supărat ieri puțin, pentru că nu au fost sacii ridicați în cursul zilei. O patrulă pe timp de noapte a ridicat deșeurile, nu e problemă și n-ar trebui să fie, mai ales că oricând putem comunica direct, telefonic.

Inițiativa și implicarea copilașilor rămâne un exemplu. Pe baltă sunt foarte multe de făcut și orice implicare contează foarte mult. Ne ajută și pe noi și ne permite să ne concentrăm pe combaterea braconajului”, au menționat cei de la CRE Bacău.

Sursa: ziaruldebacau

Comentarii