(FOTO) Un copil care se juca cu skateboard-ul pe stradă a fost ucis

În accidentul care a avut loc la Ciurea a mai fost rănit grav un alt băieţel

joi, 06 septembrie 2018, 01:50
2 MIN
 (FOTO) Un copil care se juca cu skateboard-ul pe stradă a fost ucis

Doi copii au ajuns în stare gravă la spital, seara trecută, după ce au fost loviţi de o autoutilitară în Ciurea. Se pare că cei doi băieţi, de nouă, respectiv şapte ani, se jucau cu skateboard-ul pe stradă când şoferul unui Mercedes Sprinter a dat peste ei. 

În urma unui apel la 112, la faţa locului au ajuns două echipaje medicale, un echipaj de terapie intensivă mobilă aparţinând SMURD şi o ambulanţă cu medic, care au decis transportarea de urgenţă a celor doi la spital. Copilul de nouă ani se afla în stop cardio-respirator, astfel că au fost început manevrele de resuscitare de la faţa locului, fiind dirijat către Spitalul de Urgenţă pentru Copii “Sfânta Maria”, cu fractură de bazin, fracturi la nivelul membrelor inferioare şi un traumatism toraco-abdominal. Celălalt copil, de şapte ani, avea un traumatism sever la nivelul capului, astfel că a fost intubat. Acesta a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie.

„Pacientul în vârstă de aproximativ nouă ani a fost găsit de către echipajele medicale în stop cardio-respirator. Acesta prezenta o fractură de bazin, o fractură deschisă de femur şi gambă şi un traumatism toraco-abdominal. Cea de-a doua victimă, în vârstă de şapte ani, avea un traumatism cranio-cerebral, necesitând intubare şi ventilare mecanică”, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Şoferul de 40 de ani a fost dus la spital pentru prelevarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Din nefericire, băieţelul de 9 ani a decedat la spital. Copilul a fost adus la spital cu politraumă, în comă IV. A intrat în stop, iar resuscitarea nu a dat rezultat şi s-a declarat decesul. 

 

 

Comentarii