(FOTO) Veteranul bătrân cât Unirea, sărbătorit cu mare fast în sat

Sublocotenentul Mihai Ciapă, din Dumbrava - Ciurea, a împlinit 100 de ani. A fost vizitat acasă de autorităţile judeţene.

sâmbătă, 03 februarie 2018, 02:50
1 MIN

S-a născut în anul Marii Uniri şi a împlinit 100 de ani chiar în Anul Centenarului. Povestea sublocotenentului Mihai Ciapă, din satul Dumbrava, comuna Ciurea,  a fost povestită de copii şi nepoţi în cursul zilei de ieri, când comunitatea i-a sărbătorit venerabila vârstă. 

La eveniment au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa, prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu, primarul Comunei Ciurea, Cătălin Lupu, dar şi reprezentanţi ai Asociaţiei Veteranilor de Război, ai Cercului Militar Iaşi şi ai Bisericii. Aniversarea a avut loc într-un restaurant sătesc, la petrecere participând rudele, vecinii şi prietenii, dar şi cei cinci strănepoţi micuţi ai veteranului, care i-au făcut cadou un moment artistic şi i-au cântat la final „Mulţi ani trăiască“.

Din partea tuturor, bătrânul a primit distincţii şi diplome de excelenţă pentru vitejie şi onoare, acesta fiind şi rănit pe front în cel de-al Doilea Război Mondial. Pe lângă cadourile de la cunoscuţi, Mihai Ciapă a primit şi câteva fotografii din tinereţe, de la un vechi prieten, dar şi suma de 500 de lei de la primarul comunei. Deşi nu aude mai deloc şi nici nu vede prea bine, veteranul a înţeles că i se serbează ziua şi că cei 100 de ani sunt motivul pentru care s-a strâns atât de multă lume în jurul său. Acesta a ţinut să mulţumească tuturor, fiind mândru de faptul că a suflat în două torturi. 

 

 

 

 

Comentarii