FOTOREPORTAJ O altfel de vacanță. Locurile ascunse ale destinațiilor pe care credem că le cunoaștem

sâmbătă, 25 iunie 2022, 13:40
2 MIN
 FOTOREPORTAJ O altfel de vacanță. Locurile ascunse ale destinațiilor pe care credem că le cunoaștem

Chiar dacă sunt destinații pe care credem că le cunoaștem, ele au mereu locuri și povești care merită descoperite. Și sunt într-o continuă transformare.

În vara anului 2021, pentru că eram încă sub impactul direct al pandemiei, nu am vrut să îmi asum prea multe riscuri, așa că am hotrat să revizitez două destinații de care m-am bucurat de mai multe ori în trecut: Franța și Turcia.

La Paris, cel mai mult îmi place să mă plimb pe jos. Dis de dimineață, cobor pe George V, fac dreapta spre Trocadero, traversez Sena și de obicei mă urc până în vârful turnului Eiffel. Mă încarc vizual cu priveliștea, după care continui pe Quai d’Orsay.

Tour Eiffel, Paris

Las Petit Palais și Place de la Concorde pe stânga, după care trec Pont Neuf spre Muzeul Louvre. Mă întorc apoi pe Rue de Rivoli, pe Champs-Elysees, fac stânga pe Avenue Montaigne și iau prânzul la micuțul și cochetul restaurant L’Avenue. 

În funcție de timpul pe care îl am la dispoziție, încerc mereu să revizitez Île de la Cite și Montmartre. Iubesc Parisul. 

Riviera franceză 

După câteva zile petrecute la Paris, am zburat spre Nisa. De aici, cu mașina am ajuns la Saint Tropez. Nu mai fusesem de câțiva ani buni pe Riviera franceză și trebuie să recunosc că am fost neplăcut surprins de schimbările găsite pe plajele cu care eram obișnuit. 

Dacă Val Rouge dispăruse în urmă cu mai mulți ani, Les Palmiers, unul dintre locurile preferate pentru atmosferă și, mai ales, mâncare s-a schimbat complet.

Modificările impuse de autorități au dus la micșorarea locațiilor, atât ca spațiu destinat restaurantului, cât și ca loc pentru stat la plajă.

Mai mult, pe newsweek

Comentarii