Frank Timiş, sforarul din spatele tunului de la Roşia Montană, mereu surprinzător

marți, 17 mai 2022, 13:08
2 MIN
 Frank Timiş, sforarul din spatele tunului de la Roşia Montană, mereu surprinzător

Frank Timiş, o nouă afacere africană. Controversatul businessman, cel care a fost la un pas să exploateze aurul de la Roşia Montana, vrea acum să listeze la bursa NASDAQ o companie care vinde lucernă din Senegal în ţările arabe şi Europa.

De o parte din afacerile lui Frank Timiş se ocupă Florin Lazăr Vlădică, fost secretar de stat la Ministerul Apărării şi consultant pentru afacerile cu armament ale companiei americane Raytheon.

Florin Lazăr Vlădică a fost responsabil de afacerile din Africa ale controversatului afacerist Ovidiu Tender, eliberat condiţionat din închisoare în toamna anului 2019. Ovidiu Tender a fost condamnat în anul 2015 la la 12 ani şi şapte luni de închisoare pentru înşelăciune şi spălare de bani în dosarul Carom.

În timp ce Tender îşi executa pedeapsa, în anul 2017, Florin Lazăr Vlădică a fost recuperat din Africa de Sorin Grindeanu, premierul atunci al României, şi pus pe funcţia de şef al Departamentului pentru Armamente, cu rang de secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale.

După ce a fost schimbat din funcţie, Vlădică a fost antamat drept consultant de compania Raytheon pentru a-i reprezenta interesele în afacerile cu armament în România.  

În paralel, Vlădică a început să lucreze şi pentru firma elveţiană Gulf Energy Services AG care, conform datelor publice, este controlată de afaceristul Frank Timiş. Ovidiu Tender declara într-un interviu, la PRO TV, că Frank Timiş „este naşul familiei mele, îmi este un prieten foarte drag, pe care îl apreciez, îl admir pentru ce a făcut”.

Cititi materialul integral pe defapt.ro

Comentarii