Fraţi de 6 şi 10 ani, fii de patron, în comă alcoolică la spital

joi, 15 noiembrie 2018, 02:50
2 MIN
 Fraţi de 6 şi 10 ani, fii de patron, în comă alcoolică la spital

Autorităţile de protecţie a copiilor îl caută pe cel care le-a dat băutură, cei doi bând chiar la bar. Micuţii fac parte dintr-o familie organizată şi înstărită, fiind vorba se pare de un accident, dar şi de un abuz.

Doi copii în vârstă de 6 şi 10 ani, fraţi, au ajuns zilele trecute aproape de comă alcoolică la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spi­talul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi, după ce au consumat băuturi alcoolice, culmea, luată chiar de la barul din sat, se pa­re de alt copil mai mare. Medicii susţin că starea lor este acum bună, care nu pune pro­bleme deosebite, însă mai necesită supraveghere medicală, fiind internaţi în Clinica de Toxicologie.

Tatăl copiilor a solicitat medicilor să nu ofere informaţii concrete despre cei doi copii. „Pacienţii au primit perfuzii, precum şi tratamentul care este necesar în astfel de cazuri. Cel mai probabil, a fost o intoxicaţie accidentală, nu este vorba despre un obicei al lor“, a precizat dr. Ta­mara Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al unităţii medicale. O sesizare a fost făcută şi către Direcţia Gene­rală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi (DGASPC), care în urma verificărilor spune că familia nu este cu probleme, ci că situaţia acesteia este chiar bună.

Copiii, din punct de vedere al asistenţei sociale, nu prezintă probleme. Nu sunt nici victime ale violenţei sau altor forme de abuz, iar conform asistentului social părinţii sunt de condiţie relativ bună, tatăl deţinând atât o casă, cât şi o firmă de construcţii. Deşi părinţii nu au o relaţie legal constituită, îi au pe cei doi băieţi, de 6 şi 10 ani, şi o fetiţă de 5 ani. Noi vom face o informare către Poliţie pentru a fi identificată persoana care a instigat şi vân­dut băuturi alcoolice minorilor, pentru că acesta a fost un abuz. Vom mai trimite o adresă către şcoală, ca să se facă un program de consiliere, pentru a intra în atenţia consilierului şcolar, dar şi pentru ceilalţi, cu privire la lucrurile rele care pot surveni ca urmare a consumului de alcool. De asemenea, dacă părinţii vor da curs chemării noastre, noi am vrea să avem o discuţie şi cu ei“,  a precizat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al DGASPC. (Mădălina OLARIU, Andreea ANTON)

Comentarii