Frigul îi ţine în casă pe copii: mai puţine accidente cu victime minori

vineri, 07 decembrie 2018, 22:00
1 MIN
 Frigul îi ţine în casă pe copii: mai puţine accidente cu victime minori

Medicii din Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” susţin că în această perioadă rece a anului ajung mai puţini copii la spital din cauza accidentelor rutiere în care sunt implicaţi. 

 

 

Dacă, în lunile de vară, în fiecare săptămână ajung la spital aproximativ 15 copii, pe durata celor trei luni de iarnă sunt înregistrate unul sau două cazuri pe săptămână. Un astfel de caz a ajuns în ultima gardă, fiind vorba despre un băiat care a fost accidentat de o maşină, norocul său fiind însă că a suferit doar câteva contuzii, fiind trimis la domiciliu cu recomandări din partea medicilor.

„Scăderea numărului prezentărilor din cauza accidentelor rutiere este un lucru bun, spunem noi, una dintre explicaţii este că fiind înregistrate temperaturi scăzute şi timpul petrecut în aer liber este mai limitat. Orice accident are un impact emoţional major atât asupra familiei, cât şi asupra copilului”, a precizat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al Spitalului de Copii „Sf. Maria”. Conform unor statistici, grupa de vârstă cea mai predispusă la accidente rutiere este 5 – 14 ani, fiind perioada în care familia începe să capete mai multă încredere în copil, iar copilul încearcă să fie şi pe cont propriu, ceea ce conduce de multe ori la astfel de accidente, copiii fiind lăsaţi de cele mai multe ori nesupravegheaţi.

 

 

Comentarii