Furtuna a făcut prăpăd în judeţ. Șapte localități fac inventarul marilor stricăciuni

luni, 15 iunie 2020, 01:53
1 MIN
 Furtuna a făcut prăpăd în judeţ. Șapte localități fac inventarul marilor stricăciuni

Precipitaţiile abundente din ultimele zile au provocate pagube însemnate în judeţ. Potrivit unor raportări preliminare, furtunile au afectat locuinţe, drumuri, poduri şi culturi agricole de pe raza a cel puţin şapte localităţi. 

Primele probleme au fost raportate, sâmbătă, de către comitetele locale de situaţii de urgenţă din Paşcani, Ciohorăni, Mirosloveşti şi Oţeleni. „Conform acestora, au fost afectate, în urma căderii de precipitaţii, un număr de 22 de poduri, 33 de podeţe, 1,1 km drum judeţean, 8,95 km drumuri comunale, 4 km drumuri forestiere şi agricole. Au fost de asemenea afectate suprafeţe semnificative de culturi agricole”, a declarat prefectul Marian Grigoraş. Ulterior, Instituţia Prefectului a primit rapoarte din alte trei comune afectate puternic de furtuni: Heleşteni, Moşna şi Costeşti. „În comuna Heleşteni, din cauza grindinei de mari dimensiuni au fost afectate, în proporţii diferite, acoperişuri din azbest de la un număr mare de locuinţe şi anexe gospodăreşti, 150 de hectare de culturi agricole, 4 autoturisme şi un utilaj agricol”, a mai spus prefectul.

De asemenea, în comuna Moşna au fost afectate de precipitaţii 2 poduri, 2,1 km drum judeţean şi 30 de hectare de păşuni şi fâneţe, iar în Costeşti 8,4 km de drum comunal au suferit diverse distrugeri. Prefectul Marian Grigoraş a precizat că, în aceste zile, vor fi făcute evaluări în toate localităţile afectate şi, ulterior, vor fi întocmite documentaţii pentru acordarea de despăgubiri de la guvern.

 

Comentarii