G4media: România a anunțat oficial NATO că îl propune pe Klaus Iohannis ca Secretar General al Alianței

joi, 22 februarie 2024, 21:09
1 MIN
 G4media:  România a anunțat oficial NATO că îl propune pe Klaus Iohannis ca Secretar General al Alianței

România a anunțat în mod oficial aliații NATO că îl va propune pe președintele Klaus Iohannis în funcția de Secretar-General al Alianței, potrivit G4Media, care citează un tweet al corespondentului Bloomberg la Casa Albă.

 

Aliații NATO au fost anunțați în mod oficial de propunerea României pentru ca președintele Klaus Iohannis să ocupe funcția de secretar general al Alianței, după terminarea mandatului lui Jens Stoltenberg.

Reamintim că, în trecut, șeful statului și-a exprimat public disponibilitatea de a prelua șefia Alianței Nord-Atlantice.

Informația a fost dezvăluită și de către jurnalista Bloomberg Jennifer Jacobs, corespondent la Casa Alba, într-o postare pe X.

“România i-a notificat pe ceilalți membri NATO că intenționează să îl nominalizeze pe președintele țării, Klaus Iohannis, drept candidat pentru funcția de secretar general al NATO. Va complica efortul celorlalți aliați de a-l instala pe Mark Rutte ca viitor secretar general”, a scris Jacobs pe X.

Administrația Prezidențială a declarat, însă, că “nu comentează zvonuri”, conform G4Media.

Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat la rândul lui că este un subiect de interes și că a fost întrebat, deja, și de presa internațională, dar că nu are un răspuns pe acest subiect, din partea Executivului.

Comentarii